A szörpök fejedelme a Monin szirup

Monin szirup

A koktélok kedvelői bizonyára már otthon is megpróbálkoztak a tökéletes nedű elkészítésével, azonban, ha nem minőségi alapanyagokkal dolgozunk, könnyen belebukhatunk a próbálkozásba. A Monin szirup cseresznyés darabja remek alapul szolgálhat egy Manhattan koktél elkészítéséhez, és garantáltan olyan italt kapunk majd általa, akár egy mixer keverte csoda.

Ez az ital kifejezetten azoknak ajánlott, akik odavannak a whisky, a vermut, valamint a narancs és a cseresznye friss ízvilágáért. Ezeket az összetevőket szinte már bármelyik italboltban van lehetőségünk beszerezni. Az elkészítés alapvetően roppant egyszerű, és akár pillanatok alatt teljesíthető.

Először is mérjünk ki 15 ml Monin szirupot, ugyanennyi vermutot, majd körülbelül kétszer ennyi mennyiségű whiskyt, utoljára pedig kedv szerint ízesítsük narancsolajjal. Egy jéggel teli shakerbe nagyjából 5 percig rázzuk ezeket, majd koktélospohárba töltsük az esztétikum kedvéért. A kóstoláskor egyértelműen kiderül majd a számunkra, hogy a Monin szirup miért nevezhető a szörpök királyának.