A bugás hortenzia jól bírja a hideget és meleget

bugás hortenzia

A Hydrangea paniculata vitathatatlanul jó megjelenésű és minden területen nagy, gyönyörű virágzásokra számíthat nyáron. A bugás hortenzia tűri a leginkább a hideget és a hőt az összes típus közül.

A bugás hortenzia nagyon szereti a napfényt és hidegebb éghajlaton legalább 4 órányi napsütést javasolnak naponta, de 6 vagy annál több előnyösebb, mivel ez ösztönzi a legerősebb szárakat és a legtöbb virágot. Melegebb éghajlaton a délutáni árnyék előnyös, de a növényeknek mindennap legalább egy kis napfényt kell kapniuk. Összességében, nem finnyás a talajjal kapcsolatban, de a jó vízelvezetés elengedhetetlen. A túl nedves talajok gyökérrothadáshoz vezetnek, ezért ne ültessük olyan területekre, amik hosszabb ideig nedvesek maradnak.

Ettől eltekintve, minden átlagos talaj megfelelő a növénynek. Akár agyagos körülmények között is felnőhetnek, feltéve, hogy az jó vízelvezetésű. Sokféle pH-értéket tolerálnak, a savastól a lúgosig, így, ha nem olyan területen él, ahol szélsőséges a talaj, nem kell változtatásokat végrehajtania ahhoz, hogy sikeresen termeszthesse a bugás hortenzia növényeket.