Minden, amit a Shenmen piercingről tudni érdemes

Shenmen piercing

A Hagyományos Kínai Orvoslás terén alkalmazott gyógymódok, mint amilyen az akupunktúrán alapuló Shenmen piercing terápia, hatékony segítséget nyújtanak a fájdalmak kezelésén kívül a különböző függőségek, a depresszió és a szorongás leküzdésében. A Shenmen piercing így nem csupán a fejfájás enyhítésében játszik szerepet.

A fülben található Shenmen pont az 5 fő akupunktúrás pont egyike, ami kapcsolatban áll a bolygóideggel. Kínában már több mint 2500 éve hozzák kapcsolatba a különböző szenvedélybetegségek, memóriazavar, ingerlékenység és az álmatlanság kezelésével. Az akkupunktúrás terápia lényege a fül területén található azon pontok szúrás általi stimulálása, amelyek kapcsolatban vannak a hozzájuk tartozó belső szervekkel.

A keleti orvoslás által meghatározott 5 NADA pont, a Szimpatikus, a Shenmen, a Vese, a Lép és a Tüdő együttes ingerlése által a szervezet egyensúlyának fenntartása és a gyógyulási folyamatok beindulása érhető el. A Shenmen pont a fülkagyló felső negyedében található, átszúrásával egy nyugodt, relaxált állapot hozható létre.

Mivel a Shenmen pont egy úgynevezett mesterpont, stimulálásával az addiktív betegségek sikeres kezelésén túl, a belső szervek működésének összehangolására és a szervezet öngyógyító folyamatainak beindítására is alkalmazzák. A Shenmen piercing segít a vegetatív idegrendszer egyensúlyának megteremtésében, ami által jobb, kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb közérzetet biztosít.

A rendkívül összetett és szerteágazó hatása azonban nagymértékben egyénfüggő. Azt, hogy kinek mennyi idő elteltével hoz eredményt a Shenmen piercing alkalmazása, nem lehet előre megmondani, van akinél néhány nap múltán beindulnak a pozitív változások, van akinél több hét szükséges, de van olyan eset is, amikor nem működik.

A migrénre gyakorolt kedvező hatásáról, a Migrén piercinggel való együttes alkalmazásával, rendkívül sok a pozitív visszajelzés. A Shenmen pont energetikailag aktív pontnak számít, aminek az ingerlésével csökkenthető a szorongás, a stressz és a depresszió, sőt, az ADHD szindróma esetén is kimutatták pozitív hatását a figyelemzavar leküzdésében.