Nem árt ha van otthon egy jó csőtisztító készlet!

csőtisztító készlet

Az otthon körül mindig akad valamilyen teendő. Némelyik feladat ellátása valódi öröm, míg mások kevésbé tartoznak a kedvelt kategóriába. Sajnos problémák gyakran felmerülhetnek, ezekre pedig jobb időben felkészülni. Szinte már nincs olyan kihívás, amire ne lenne gyors és precíz válasz valamilyen készülék formájában. A dugulások azok, amelyek jelentősen megkeseríthetik a mindennapokat. Ez számos területen előfordulhat, az ereszektől kezdve a különféle lefolyókig.

Különösen az őszi időszakban, amennyiben van magas fa a ház közelében, akkor a lehulló levelek könnyedén beleszorulnak az eső elvezető ereszcsatornába, ami azt eredményezi, hogy megtelik a fenti rész és ott fog lecsorogni a víz, ahol éppen helyet talál magának. Végignézni, ahogy a falon folyik a nedvesség, elég rossz látvány. Ennek még vannak súlyos következményei, amiket érdemesebb elkerülni. Egy magas létrával a szennyeződések jelentős része könnyen eltávolítható, de ami beleszorul a több méter hosszú lefelé vezető csőbe, ahhoz már nem lehet hozzáférni.

Szerencsésebb esetben kívülről való kopogtatással elérhető, hogy meginduljon a dugó kifelé. Van azonban kényelmes és gyors megoldás! Dugulás esetén életmentő tud lenni egy jó csőtisztító készlet. A flexibilis és könnyen összeilleszthető tömlő remekül vezethető és azon keresztül magasnyomású víz juttatható be a szűk helyekre. A PP anyagból készült majdnem 10 méter hosszú, de csak 20 mm átmérőjű cső pillanatok alatt bejuttatható a kritikus helyekre. Természetesen jobb elejét venni a tömődéseknek, de amikor már késő és mielőbb cselekedni kell, akkor a csőtisztító készlet kisegít a bajból.

Többféle kiegészítő fejjel látható el, amelyek tovább fokozzák a hatékonyságát. Amennyiben rendszeres jelleggel kialakulnak ilyen problémák a rossz vezetékelrendezések miatt, akkor nem kell mindig szakembert hívni, mert némi gyakorlattal igazán profi duguláselhárítóvá vallhatsz. A lefolyók rendszeres tisztítása megelőzi a sürgősségi beavatkozásokat, ezért rutinszerűen bevetheted néhány havonta a csőtisztító készletet és pár perces munkával sok bosszúságtól kímélheted meg magad.