Túrótorta a meleg nyári napokra

túrótorta

Egyre kedveltebbek azok a torták, amiket sütés nélkül lehet elkészíteni. Ezek közül is régóta hódít a hideg túrótorta, ami számtalan gyümölccsel tehető még finomabbá. Kedvelt az a recept, amelyiknek az alapja a túró mellett, az őszibarack vagy az őszibarack kompót. Természetesen ízlés szerint egyéb gyümölcsökkel és kompóttal is készíthető.

Mivel sütés nélkül kreálható meg ez a ínycsiklandozó egyediség, nem csoda, hogy sokan próbálkoznak meg az elkészítésével. A hideg túrótorta tipikusan az a sütemény, amit nyáron, a nagy melegben, főleg kánikula idején érdemes elkészíteni, hiszen a hűsítő hatása aranyat ér.

Annak érdekében, hogy megfelelően összeálljon a túrótorta, érdemes valamilyen fajta zselatint használni. Az alapját és az oldalát lekváros piskótatekercs adja és ehhez kell hozzáadni a túrós, gyümölcsös masszát. Ha kész a túrótorta, a tetejét nagyon kreatívan lehet díszíteni.

Sokan döntenek ekkor a friss gyümölcsök mellett, amik még egyedibb ízt adnak a finomságnak. Persze, ha alapból sok gyümölcs van a belsejében, akkor ezzel nem érdemes túlzásokba esni. Ha biztos akar lenni abban az ember, hogy kellően összeáll a zselatinnal készített tortamassza, akkor egy nappal fogyasztás előtt érdemes elkészíteni a tortát.

Szív alakú torta a szerelmeseknek, Valentin-napra

A szerelmet számos módon ki lehet fejezni. Mivel sokak szívéhez a gyomrukon keresztül vezet az út, a szív alakú torta a biztos választást jelenti. Kétség sem fér hozzá, hogy ez az egyik legjobb módja annak, hogy egy hölgy vagy épp úriember kifejezze az érzelmeit valaki iránt.

Nem meglepő, hogy az év minden napján, de leginkább Valentin-napkor annyira népszerű a szív alakú torta. Senkit ne tántorítson el a Valentin-napi torta készítésétől az, hogy nincs szív alakú tortaformája!

Egy kis ügyességgel, kreativitással hamar elkészíthető az egésznek az alapja. A lényeg, hogy előbb legyen egy négyzet alakú tortaforma, amit könnyen szív alakúvá lehet faragni, vágni. Aki pedig nem akar ezzel bajlódni, dönthet a szives torta rendelése mellett is.