Tollpárna mosása házilag az alvás kényelméért

tollpárna mosása házilag

Annak érdekében, hogy az ágynemű hosszú évekig szolgáljon minket és higiénikus legyen a használata, időről-időre meg kell szabadulni a portól és más szennyeződésektől. Ehhez mindenekelőtt rendszeres szellőztetésre van szükség, különösen télen, amikor nagy a fagy, ami megöli a poratkákat. Ugyanilyen fontos a mosás is, aminek évente egyszer kell megtörténnie. A párnák tisztítását gyakrabban kell elvégezni, mivel a fej erősebben izzad. Mielőtt a tollpárna mosása házilag megtörténne, olvassuk el a gyártó utasításait!

Egyes párnákat szárazon kell tisztítani, ebben az esetben a tollak mosógépben történő mosása nem tanácsos. Ha nincsenek a gyártó által előírt ellenjavallatok, akkor a párnát betehetjük a mosógépbe. Egyes gépek speciális programmal vannak felszerelve a párna mosáshoz. Ha a mosógép nem rendelkezik ilyen programmal, egyszerűen válasszon egy kényes textíliák mosására tervezett programot. A tollpárna mosása házilag elengedhetetlen az egészségünk érdekében.

Gyapjú pulóver mosása az egyedi tulajdonságok megőrzéséért

A meleg fonalból készült ruhadarabok számos előnnyel rendelkeznek, amelyek közé tartozik a kiváló hőszigetelés, a bőrvédelem és az anyag kivételes puhasága. Annak érdekében, hogy megőrizze mindezen tulajdonságait, a gyapjú pulóver mosása nagy gondosságot igényel. Azonban nem csupán a pulóverek kézi mosásáról, a kíméletes mosószerek használatáról vagy arról van szó, hogy a kényes anyagok mosási hőmérséklete elég alacsony legyen. Mindenekelőtt arról van szó, hogy a gyapjú pulóver mosása nem történhet túl gyakran, mert a szövet szálai gyorsan elveszítik kivételes tulajdonságaikat.

Ezért egy kisebb foltot elég lehet szivaccsal és enyhe mosószerrel eltávolítani. Néha egy kis szellőztetés is elég ahhoz, hogy hatékonyan felfrissítsük a ruhát. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ezeket a ruhadarabokat egyáltalán nem lehet mosni. A lényeg az, hogy akkor tegyük meg, amikor valóban szükséges. A legjobb, ha a gyapjú pulóver mosása kézzel történik, feltéve, hogy a gyártó ezt lehetővé teszi.