Sokfélék lehetnek a hajhullás okai nőknél

hajhullás okai nőknél

Amíg fiatalok vagyunk, szinte egyáltalán nem törődünk az egészségünkkel, mert annak a jelenléte magától értetődő a legtöbb esetben. Ahogy haladunk előre az időben és a többedik X kerül betöltésre, már a helyzet kicsit kezd megváltozni. Ez akkor is igaz, amikor a hajhullás okai nőknél egyszer csak megjelennek. Természetesen nem kell rögtön megijedni, ha néhány hajszál marad utánunk a fürdőkádban, mert a vesztés ütemének van egy rendszere.

Napi 80-100 hajszál elvesztése ebbe a kategóriába tartozik, amennyiben a növekedés üteme ezt meghaladja. A hajhullás okai nőknél olyankor keresendőek igazán, amikor már jól látható jelei vannak, tehát kopasz foltok vagy komoly ritkulás jelentkezik. Az aktuális körülmények minden esetben meghatározóak. Egy hosszú időn keresztül meglévő lelki teher könnyen szerepelhet a kiváltó tényezők között. Pajzsmirigy betegségek előjeleként is megjelenik sok esetben a hajvesztés, de egyéb hormonális változások alkalmával, amilyen a változó kor vagy a szülés előtti, utáni időszak.

Látható tehát, hogy a hajhullás okai nőknél igen sokrétűek lehetnek, de a legtöbb esetben van hatékony megoldás. Ugyanígy ismeretesek a férfi hajhullás okai, amire szintén megéri kitérni. Az urakat egy bizonyos kort követően sok esetben érinti, mondhatni ők a célcsoport. Szinte természetes jelenségnek vesszük, hogy van, aki őszül, míg más kopaszodik. Sokan ezt nehezen tudják elviselni, annak ellenére, hogy gyakran nagyon trendi a csillogó fejbőrrel történő megjelenés. A férfi hajhullás okai gyakran a tesztoszteronhoz vezethetőek vissza, míg sok esetben itt is a környezeti tényezők hatnak.

Nem véletlenül érezhetjük azt, hogy valakitől kihull a hajunk, mert a lelki aspektusok bizony képesek ilyen tüneteket produkálni. Az egészségtelen életmód ugyanúgy a férfi hajhullás okai közé sorolható, hiszen a kevés vitamin és ásványi anyag bevitel oda vezet, hogy a test a létfontosságú szervek fenntartására csoportosítja át a tápanyagokat és megvonja olyan helyektől, ahol nem életbevágó a jelenlétük. Érdemes tehát egy komoly életmódváltással kezdeni a helyzet javítását, majd jöhetnek a további lépések.