Így ismerd fel az eredeti holdkő karkötőt!

holdkő karkötő

Az ásványok népszerűsége miatt, sok kereskedő készít olcsóbb utánzatokat. Ugyanez megtörténik, amikor a holdkő karkötő vagy nyaklánc között keresgélünk. Létezik egy úgynevezett opalit változata, ami sokkal olcsóbb, mégis az eredeti árán adják el. A különbséget a legtöbb ember nem ismeri, azonban kitanulható.

Az eredeti kő sohasem átlátszó, mindig marad benne egy szürkés-fehér, krémes árnyalat. Emellett látszanak a kékes, zöldes, barnás foltok, amelyek a természetességére utalnak. A természetben előforduló színek sohasem lesznek egységesek. A mesterséges változata viszont mindig kék színű és ez az egész kőben egységesen található meg, innen bárki könnyen felismerheti.

A népszerűségét az árában látjuk és mivel nem lehet könnyen hozzáférni a természetben, egy apró holdkő karkötő vagy gyűrű akár 10 ezer Forintba is kerülhet, hogyha ezüsttel ötvözik. Az eredeti és a mesterséges változata is segíti a kreativitást, sőt, előidézi a megérzéseket. Rengeteg medál készül belőle, mivel a kékes ragyogás sok hölgyet levesz a lábáról.