Női torna gyakorlatok: miben más az Aviva módszer?

Aviva torna

A hölgyek sok és sokféle nőgyógyászati problémával szembesülhetnek életük során, amelyeket a legtöbb esetben gyógykezeléssel próbálnak meg orvosolni, pedig léteznek különféle, hasznos mozgásfajták is, amelyekkel kiváltható az orvosságok szedése. Többféle gyakorlatok is vannak és mindegyiknek megvannak a maga előnyei. Az Aviva torna valami egészen mást tud nyújtani a nők számára. Ennek a metódusnak a speciális beszorító és ellazító gyakorlatai támogatják a petefészek és a méh működését, egyensúlyba hozzák a hormonszintet.

Gyakran nevezik hormontornának is az Aviva módszert, mert a tornagyakorlatok egyedülálló hatást gyakorolnak a belső elválasztású mirigyek működésére. A mozgásformát kifejezetten egészségügyi problémák megelőzésére és megoldására fejlesztette ki Aviva Gabriella Steiner, egy magyar származású fizikoterapeuta. Hatásos gyógyír ez a mozgásforma különféle nőgyógyászati gondok ellen, de a férfiak is hasznát veszik, mert az urológiai betegségek tünetei is enyhíthetőek ezekkel.

Hormonális eredetű problémák megoldása is lehetséges az Aviva tornával, ilyenek a pajzsmirigy, mellékvese és hipofízis működési zavarai, valamint a kellemetlen változókori tünetek és a súlytöbblet. A meddőség is kezelhető ezzel a kiváló módszerrel, ami nagyon jó hírt jelent azoknak a pároknak, akik már sok mindent megpróbáltak a cél érdekében, de még semmi nem hozott eredményt. Képzelje el, hogy az eddig teljesen eredménytelen orvosi kezelések után, néhány hatásos tornagyakorlatot követően kellemes meglepetés éri, vagyis egy szép napon pozitív lesz a terhességi tesztje!

Márpedig ez lehetséges az Aviva tornával, aminek az a célja, hogy combközéptől köldökig tartó részen felserkentse a vérkeringést, közben pedig aktiváljon olyan belső elválasztású mirigyeket, mint az agyalapi, pajzs- és csecsemőmirigy. Dinamikus medencebillentésekkel, csípőforgatásokkal, a kézfejek beszorításával és elernyesztésével érhető el remek hatás. Abban különbözik az Aviva torna a PC izmok erősítésétől, hogy ez a teljes testet átmozgatja, nem csupán a gátizmok mozgatására fókuszál.