Ez az orchideák fajtái közül a legfelkapottabb

orchideák

Vannak olyan virágok, amelyek felkapottabbak a többinél és sokan ajándék gyanánt keresik. A kertészektől gyakran kérdezik meg, hogy mik az orchideák fajtái, de a legtöbbször le szoktunk ragadni a lepkénél.

A lepkeorchidea ma az egyik leggyakrabban vásárolt növény, aminek több okát is ismerjük. Az egyik, hogy gyönyörű és látványos virágokkal ajándékozza meg a tulajdonosát, amihez mindig elérhető árak társulnak.

Az sem utolsó szempont, hogy a virágai sokáig bírják, tehát nemcsak pár órán keresztül nézegethetjük, hanem akár hetekig is megmaradnak. Az is előnynek számít, hogy a kertészetek mellett bizonyos időközönként a szupermarketekben is megtalálható, így teljesen érthető, hogy sokan szerzik be ajándéknak vagy éppen saját maguknak.

Ha az árakat nézzük, akkor mindig lesznek pár ezerért és akár pár tízezerért is, úgyhogy egyáltalán nem mindegy melyik fajtát választjuk. Igaz, hogy az orchideák fajtái között sokat találunk, de a lepkeorchidea annyira tökéletes formával és színekkel van megalkotva, hogy nem kell keresnünk.