Covid tesztek: árak és egyéb hasznos tudnivalók

covid tesztek

Az ősz beköszöntével ismét emelkedőben a koronavírus járvány által megfertőződött betegek száma. Az emberek tanácstalanok, vajon egy egyszerű meghűléses megbetegedésben szenvednek, vagy a koronavírus delta variánsának fertőzöttjei? Ezen kérdés gyors megválaszolására szolgálnak az általában garatból vett mintával végzett tesztek. Ha kíváncsi arra, hogy most milyen árakon mozognak a különböző covid tesztek, akkor egyszerűen kattintson a www.margitlab.hu linkre!

Akár bejelentkezés nélkül, vagy telefonon, illetve internetes időpontfoglalással jelentkezhet a mintavételre, amely az Ön otthonában is megtörténhet. Amennyiben szükséges, kérheti PCR tesztjének eredményét angolul is. Ha családja, hozzátartozói, barátai Önnel egyidőben tartják szükségesnek a vizsgálatot, kedvezményes áron jutnak a tesztekhez. A megbízható eredmény érdekében a mintavételt megelőző 4 órában ne egyen, igyon – két órával előtte már vizet se-, és ne dohányozzon! Az ELFA teszt a spike protein ellenes antitest és neukleokapszid ellenes antitest együttes kimutatására szolgál.

Míg az ELFA nem számszerű eredményt mutat, a Centaur teszt igen. Az ELFA teszt 7000 forinttól elérhető, míg az utóbbi ára 11000 forint. A száj- és orrnyílást eltakaró maszkok viselése mellett bizonyos helyeken – intézmények, rendezvények – már előírás lehet a belépéshez a védettségi igazolvány vagy a 48 órán belül végzett negatív teszt megléte. Ha Ön nem értesül időben, hogy szüksége van egy teszt eredményre, válassza a 12 órán belül eredménnyel szolgáló SOS PCR tesztet.

Ha külföldre utazást tervez, a kellemetlenségek elkerülése érdekében folyamatosan tájékozódjon az utazási cél éppen aktuális járványhelyzetéről, előírásairól. Amikor teszt állomást választ, győződjön meg róla, hogy az intézmény megbízható, megfelelően felszerelt és szakszerű munkatársakkal rendelkezik. Óvjuk saját és embertársaink egészségét! Viseljünk maszkot, fertőtlenítsünk, amikor alkalmunk van rá, mossunk kezet gyakrabban! Sajátítsuk el a helyes kézmosás rutinját! Ezek apró tettek, amelyek most nagy jelentőséggel bírnak. Vigyázzunk egymásra!