A nyugdíj előtakarékossági számla fogalma – Mit kell tudni a NYESZ-ről?

Grantis

Nagyon egyszerű a válasz arra, hogy mi az, ami a leginkább motiválja manapság az embereket? Egyértelműen a pénz, ami köré minden létező épül. Ez a fizetőeszköz az, ami mérték- és értékadó a jelen társadalomban. Sokan ezen keresztül határozzák meg magukat és amikor nincs, akkor mindent elkövetnek azért, hogy leplezzék a hiányosságot. Sajnos muszáj megemlíteni, hogy a magyar emberek pénzügyi kultúrája hihetetlenül alacsony szinten van. Több okra vezethető vissza ez a kellemetlen állapot.

Az alapoktatásban sem fektetnek elegendő hangsúlyt a jó gazdálkodásra, ami aztán végigkíséri sokak életpályáját. Az is előfordul, hogy valami belső félelem, okán a meglévő pénzek felélése történik. Ennek sajátos pszichológiai magyarázata érhető el. Látható tehát, hogy fejleszteni kell magukat. Ez azonban még nem elég, hiszen a jelen kor nehézségein túl, a jövőre ugyanúgy muszáj gondolni. A különféle nyugdíj megtakarítások sajátos opcióiban éri meg okosan válogatni. A Grantis weboldalán remek összefoglalót olvashatsz a nyugdíj előtakarékossági számla előnyeiről.

Ezen lehetőség keretében, a legnagyobb a döntési szabadság esélye. A befektetett összegek mértéke személyre szabható, ahogyan az is, hogy a félretett mennyiségből mi lesz vásárolva, valamint az eladása mikor valósul meg. Látható tehát, hogy szükség van alapvető kereskedelmi ismeretek meglétére, különben könnyedén elherdálhatóak a tartalékok. Néhány alapvető előny, amit a NYESZ nyújtani tud. Évente számítani lehet 100 000 forintos jóváírásra. TBSZ-szé alakítható és BEVA-védelemmel van ellátva.

Mindezek ellenére, talán mégis a leginkább vonzó benne, hogy saját döntések mentén bővíthető. Ez ugyanakkor hátrányt is jelent, hiszen egy rossz döntés következtében a megtakarítás nagy része elveszíthető. Megéri tehát szoros kapcsolatban lenni a szakértőkel, hogy mégis legyen valami komoly rálátás a szektorok alakulására. A grantis.hu felületén hasznos tippek érhetőek el rendszeres jelleggel, valamint kikérhető a szakképzett tanácsadók véleménye, akik mindenben segítséget nyújtanak. Legyen bebiztosítva a jövő!