A levegő levegő hőcserélőről pár mondatban

decentralizált szellőztető

A hővisszanyerős szellőztetők számtalan előnnyel rendelkeznek. Ezek a jó tulajdonságok igazak a decentralizált szellőztető berendezésre is, ami hatékonyan és energiatakarékosan működik, illetve egyszerűen telepíthető és sok helyen beválik. A decentralizált szellőztető központi eleme minden esetben a lakás, ház külső határoló falában kell helyet kapjon.

Ennek a legfőbb célja az, hogy akár két vagy több szobában is garantálja a hővisszanyerős szellőztetést. Napjainkban nagy népszerűségnek örvend a két ventilátoros decentralizált szellőztető. Ennek a komponensei egyesével telepíthetőek és nem pedig párban, mint ahogy azt sokan gondolják.

A működési elvéből adódóan kiküszöböli a kerámiabetétes típusok hátrányait. A decentralizált szellőztető egyik jó tulajdonsága az, hogy a telepítéskor elég egyetlen falfurat és villamos szerelés. Az is előny, hogy ugye a két ventilátor állandó szinten működik, viszont ezt nagyon halkan teszik, ezért a zavaró hang elfelejthető.

A Zehnder változatok annyira korszerűek, hogy ellenáramú hőcserélővel rendelkeznek. Ezek garantálják a legnagyobb hő visszanyerési hatásfokot. Nagyon felkapott a levegő levegő hőcserélő, főleg az ellenáramú fajta. Ebben a gépben az elhasznált levegő és a friss levegő mindig egymással szemben áramlik.

A levegő levegő hőcserélő egy nagyon modern berendezés, amit az is igazol, hogy itt már egy nagyon vékony műanyagot alkalmaznak a hőcserélő lemezeinek a gyártásához. Ez pedig egyúttal azt is jelenti, hogy a szerkezet felülete egészen nagy is lehet. Itt még a 35 négyzetméteres felület is megteremthető, ha van hozzá elég hely.

A levegő levegő hőcserélő mellett számtalan okból lehet dönteni. Igazán jó pozitívum az, hogy az áramló levegő mennyiségek megegyezőek az összes légcsatornában, illetve ez a lehető legtovább tartózkodik a hőcserélőben.

A levegő levegő hőcserélő speciális kialakításának köszönhetően a légáramok között nincs keveredés és a berendezés légtömörsége a lehető legnagyobb. Erről és a fent bemutatott termékről még több információt lehet megtudni a szellozes.info internetes oldalon. Nyilván itt meg is rendelhetőek a produktumok.