A homokleválasztó megóvja az öntözőrendszert

homokleválasztó

Roppant hatékonynak nevezhető az öntözőrendszer, mert a kert szépségét és a gyep zöldellő színét biztosítja. Azonban, ha kútból nyeri a vizet, meglehet érdemes élni a homokleválasztó kialakításával. Ez az eszköz ugyanis képes megszűrni a homokot a kútból szivattyúzott vízből. Ezáltal a homok nem kerül be az öntözőrendszerbe és nem tesz kárt benne. A legtöbb esetben eldugíthatja a szelepeket, valamint a csövekben is kárt tehet az idő múlásával. Mivel ezt senki sem szeretné, a homokleválasztó hatékony megoldást nyújt.

Csupán annyi a feladata, hogy tanácsot kér a szakembertől, valamint kéri a segítségét a felhelyezésre. Ha úgy gondolja, hogy Ön is megbirkózik ezzel a feladattal, akkor vágjon bele bátran! Természetesen ezt csak akkor vágjon bele, ha tisztában van azzal, hogy mit tesz, így elkerülheti, hogy nagyobb kárt okozzon a szerkezetben, mint hasznot. A homokleválasztó több típusa is megtalálható az interneten. Ezért meg is rendelheti online, nincs szükség ellátogatni az üzletekbe. Biztosítsa minél hamarabb az udvar ellátását vízzel!

Rengeteg előnnyel jár az automata öntöző

Pontosan ezért döntenek rengetegen úgy, hogy a szakemberek segítségével telepítik azt. Elsősorban leveszi a terhet az ember válláról, hiszen nem kell manuálisan öntözni. Másodsorban az automata öntöző egyszerre energia- és víztakarékos. Roppant kevés áramot fogyaszt, valamint a vizet is képes kellő módon felhasználni. Míg a manuális locsolással meglehet, hogy nem sikerül a teljes felületet lefedni, az említett rendszer egyenletes mennyiségű vízzel látja el a teljes kertet.

Ráadásul az automata öntözőt csupán egyszer kell telepíteni és nagyon keveset kell karbantartani. Egészen pontosan csak a téliesítésre kell felkészíteni. Ezzel kapcsolatban pedig rengeteg hasznos tanáccsal láthatják el a szakemberek. Ráadásul vezérlővel működik az automata öntöző, amit bármikor beállíthat a kedve szerint. Számtalan előnye van tehát a rendszernek, ezért nem érdemes sokáig hezitálni annak telepítésével. A kert hálás lesz érte!