A fehérjeporok lehetséges hatásairól bővebben

Intenset

A sportolóknak, testépítőknek nagyon fontos odafigyelniük a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjebevitelre, ami ma már nem ördöngösség. Pazar ízű fajták kaphatóak az üzletekben, amelyeknek a fogyasztása által úgy érhető el izomgyarapodás, hogy közben nem áll le a fogyás. Érdemes elolvasnod az Intenset weboldalán található útmutatót is. A fehérjeturmixok tartalmazzák mindazon aminosavakat, amelyek nélkülözhetetlenek az izomépítéshez. Segít megelőzni az izomvesztést, ezért kifejezetten ajánlott a használata.

Az izmokból érdemes megtartani az utolsó rostot is, bármilyen testedzéssel próbáljuk is az alakunkat tökéletesre formálni. Az egész szervezetre hat a fehérje, nem csupán sejtszinten, tápanyagként, hanem az anyagcsere gyorsításával támogatja a fogyást is. Továbbá, regenerálja a szervezetet, optimális pH értéket biztosít, de a hormonképzés is lehetetlen proteinek nélkül. A kortizonszint csökkentésével és a szerotonin növelésével javítja a közérzetet, tehát a fehérjeporok még a hangulatunkat is pozitívan befolyásolhatják.

Nagyon fontos információ az is, hogy a fehérjepor képes csökkenteni az éhséget, tehát diéta idején hatalmas segítséget nyújt már ezzel is. A termék nagy előnye, hogy bárhol és bármikor fogyasztható, a protein shake-t magunkkal vihetjük a munkahelyre, utazáskor, bármilyen alkalomra, hiszen elég egy kis vízzel elkeverni és máris iható. Jó, ha mindig tartasz magadnál pár adagot, mert ha megéhezel, akkor nyugodtan fogyaszthatod.

Ahhoz, hogy a megfelelő mennyiséget használd, ajánlott elolvasnod a csomagoláson látható leírást, amiből kiderül, hogy a gyártó mennyit ajánl. Lényeges az is, hogy mikor fogyasztod a protein shake-t és azt tudnod kell, hogy az a legoptimálisabb, ha a nap folyamán egyenletesen viszed be a szervezetedbe, mivel egyszerre maximum 30 grammot képes megemészteni, lebontani. A reggel, ébredés után elfogyasztott protein kiválóan hasznosul. Edzés után, amikor az izmok teljesen kiürítették a raktáraikat, szintén remek ötlet a proteinfogyasztás.