Zajvédő fallal zavartalanok a mindennapok

zajvédő fal

Modern világunkban szinte mindennap szembesülünk a város zsivajával. Az ilyen zavaró hangok fő forrásai a közúti és vasúti forgalom, illetve az ipari termelés. A zajvédő fal tökéletes lehetőséget kínál a probléma megoldására. Az alapul szolgáló háló csavarodása határozza meg a szerkezet szilárdságát, integritását és egyenletes eloszlását. Ennek is köszönhető, hogy a háló nem lazul fel sérülés esetén, ami plusz előnyt jelent a biztonsági paraméterek szempontjából. A zajvédő falak olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek garantálják a meglehetősen hosszú élettartamot.

Különösen figyelemre méltó bennük az erő, a rugalmasság, a környezetbarát jelleg és a felhasználás sokoldalúsága. A gabionból készült térelválasztók idővel összeolvadnak a tájjal. Az ilyen szerkezet felülete könnyen megtartja a természetes nedvességet, ami jótékony hatással van a környező növényekre. Ez szintén egyik előnye a gabionok alkalmazásának. A zajvédő falat gyakran használják még a folyó- és a tengerpart védelmére, valamint a vasúti és közúti töltések megerősítésére.

Beleolvad a tájba a gabion virágtartó

A kőkosarakat hosszú ideje használják az árvizek, a lavinák, a földcsuszamlások és sziklaomlás elleni védelemre. Ami a kerttervezést illeti, itt teljesen más a helyzet. A gabion virágtartó viszonylag nemrégiben jelent meg ezen a területen, de szinte azonnal a kert díszévé vált. Mostanság egyre többen szeretnék úgy díszíteni az udvarukat, hogy közben környezetbarát anyagokat használnak, amelyek harmonikusan illeszkednek a környező tájhoz. Ezen lehetőségek egyike a gabion virágtartó.

Mindössze egy kis erőfeszítés szükséges és a kertjében eredeti, érdekes alakú megoldásokat hozhat létre a kőkosarakból. Most már nem kell megvárnia a tavaszt és azt, hogy a talaj felmelegedjen, ha virágokat szeretne ültetni. A növényeket jóval a szezon kezdete előtt elrendezheti a kertben, mivel a megvásárolt gabion virágtartóban a talajnak optimális a hőmérséklete és a benne lévő rostok megakadályozzák a fagyást. A virágtartó bármilyen formájú és méretű lehet, az Ön igényeinek megfelelően.