Üvegfestés- hobbi és hivatás egyszerre

üvegfestés

Mindenkinek kell valamilyen tevékenység, amivel a monoton hétköznapokból ki tud szakadni, rövidebb-hosszabb időre. Petrilák Annamária életében a barkácsolás és az üvegfestés kapta ezt a szerepet. A különféle anyagokra applikált dekorációk közül, számára az üveg lett a nagy favorit. Szerinte az üveg olyan alapanyag, amit kedvünkre tudunk formálni, díszíteni, hogy a végén dekorációs tárgy szülessen, ami otthonosabbá teszi a helyiségeket.

Az üvegfestés mellett, szívesen használ más technikákat is, ezáltal nagyon egyedi és esztétikus végeredmény születik. Mivel az üveg alkalmas arra, hogy mindenfélével lehessen díszíteni, így a használati tárgyaktól kezdve, a pusztán csak dekorációs céllal született művekig, számos technikát alkalmaz. Mindig az adott alapanyag dönti el, hogy milyen új külsőt kap az üveg.

Legyen az palack, pohár, különféle figurák vagy sima sík üveglap, az üvegfestés, 3D technika, dekupázs, stb…, mindent felhasznál a munka során. A tematika is roppant változatos, hiszen nonfiguratív, állatvilág, különféle növények vagy éppen ünnepek, minden és bármi megjelenhet az üvegen.