Polírozó korong flexre,a sima és fényes felületek készítéséhez

polírozó korong

Amióta kapható magas minőségű, gyémántszemcsés polírozó korong flexre, a sima és csillogó felületek létrehozása szinte gyerekjáték. A kényelem és egyszerűség az, ami egyértelműen jellemzi a modern fejlesztésű gyémántszerszámokat. Ezekre mindenképpen szükségünk lesz, amennyiben az otthonunk egyes részeinek burkolását tűzzük ki magunk elé célul. A kiváló végeredmény biztosításához, esetleges felújításokhoz a polírozó korong elengedhetetlen kiegészítőnek számít.

Tökéletesen burkolni csak teljesen sima felületekre lehet, illetve megesik, hogy a lerakott csempék, különösen, amelyek nagy igénybevételnek vannak kitéve, időnként igénylik a felújítást. A természetes kövek, mint a gránit, márvány, bazalt, gond nélkül csiszolhatóak a régi fényük visszaszerzéséhez, amihez nincs másra szükség, mint a polírozó korong flexre való felhelyezésére és bevetésére.

Ha tényleg bele akarunk vágni a hidegburkolásba a terasz, fürdő vagy konyha esetében és szeretnénk nagyobb lapokkal dolgozni, akkor érdemes még a vákuumos emelő beszerzésén is elgondolkodnunk, ami segíteni fogja a méretes lapok egyszerű mozgatását.

Polírozó korong flexre: mire figyeljünk a beszerzés során?

Amikor felmerül az igény arra, hogy kellene egy polírozó korong flexre, akkor érdemes első körben megismernünk a rendelkezésre álló kínálatot. A csiszolás során alapvető fizikai jelenség, hogy a kemény anyagok súrlódásakor hő termelődik. Ezt érdemes lehet csökkenteni, amire a fokozott vízadagolás a leginkább ideális módszer. De lássuk be, erre nincs mindig esély és kényelmetlen is lehet.

Mivel a legtöbben nem szeretnek nedves körülmények között dolgozni, ezért érdemes olyan kivitelek között válogatni, amelyek a száraz munkavégzésre ugyanúgy alkalmasak. A TLS ANGRY BEE gyémánt polírozó korong megbirkózik a márvánnyal, gránittal, más természetes kövekkel, valamint a kerámia és üveg sem jelent számára gondot.

Professzionális polírozó korong flexre, a sikeres munkavégzésért

A TLS ANGRY BEE polírozó korong flexre már csak azért is jó döntés, mert kimondottan száraz körülményekre lett optimalizálva. Nagyfokú rugalmasságának hála, alkalmas még az igen bonyolult felületek (sarkok, élek, beugrások) polírozására is, eltérő fordulatszámon. A speciális kialakításának hála, sokkal kevesebb por képződik a polírozó korong használata során.

A felhelyezése egyszerű, hiszen a hátoldala tépőzáras, ami az ellendarabhoz kapcsolódik. Az ellendarab lehet egy szivacs (TLS SPONGE PAD), alumínium (TLS ALU) vagy gumi (TLS RUBBER) tányér. Ezeket annak függvényében érdemes kiválasztani, hogy mennyire cél a rugalmas használat és a magas fokú ellenálló képesség. Ez a polírozó korong flexre kedvező ár-érték arányon szerezhető be, így biztosan megtérülő befektetés.

A szemcseméretek függvényében, alkalmas lehet durvább felületek csiszolására, illetve nagyon finom felszínek fényezésére egyaránt. Az elérhető szemcseméretek: #30; #50; #100; #200; #400; #800; #1000; #1500; #3000, valamint egy BUFF kialakítás, ami a végső simítások elvégzésére szolgál, a magasabb fényesség biztosításához. Az ilyen polírozó korong flexre olyan befektetés, amivel csak jól járhatunk. Szerezzük be minél hamarabb!

Mikre képes a vákuumos emelő?

Polírozni a már meglévő felületeket lehet, de azokat egyszer le kell fektetni, ami nem mindig egyszerű feladat. Az utóbbi években nagy divatnak számítanak a különösen nagyméretű (50×50 cm és ennél nagyobb) lapok, amikkel gyorsan lehet haladni, de nehéz velük dolgozni.

A hatékony fogást és az illesztést segíti a nagy tapadóerővel bíró vákuumos emelő készülék. Ennek létezik kézi és elektromos változata. Az akkumulátoros típusok közül, némelyik még arra is képes, hogy automatikusan fenntartsa a tapadást, ezzel tovább fokozva a hatékonyságot. A TLS kínálatában elérhető olyan vákuumos emelő is, amelyik 120, esetenként 150 kg-os terhelhetőséggel rendelkezik.

A széles termékkínálat miatt, érdemes mindig alaposan megismernünk az egyes típusokat és a pontos műszaki paraméterek függvényében döntést hoznunk. Ami viszont biztos, hogy legyen szó kézi vagy akkumulátoros vákuumos emelőről, jó, ha mindig kéznél tudjuk, mert így sok nehézségtől kímélhetjük meg magunkat.