Műanyag ablak árak – Jobban megérik, mint a fából készült profilok?

VEKA műanyag ablakok

Egy lakásfelújítás során elsődleges szempont az új nyílászárók beszerelése, ami egyébként elég nagy felfordulással jár. A műanyag ablakok jelentik manapság a legjobb választást, mert sok pozitív jellemzőjük van. Nem véletlen, hogy egyre több otthonban megjelentek a VEKA műanyag ablakok. Ezek a profilok ugyanis energia- és költségcsökkentés szempontjából élen járnak, kifejezetten alacsony hőátbocsátási értéket nyújtanak. Ha VEKA műanyag ablakok vannak a házon, többé nem kell amiatt bosszankodnunk, hogy az utcát fűtjük és a fűtésszámlán is meglátszik a hatékonyságuk.

Amellett, hogy értékes fűtési energia spórolható meg ezekkel a nyílászárókkal, környezetkímélés szempontjából is ideálisak, mert minimálisra csökken a CO2 kibocsájtás. Nagyon jó a szigetelési tulajdonságuk, remekül gondoskodnak a helyiségek csekély hőmérséklet-különbségéről. Így kellemes atmoszférát biztosítanak, a hidegnek és a huzatnak esélyt sem hagynak a megbízható tömítések.

Nagyobb betörés elleni biztonságot adnak, mint a fából készült változatok, ráadásul karbantartást sem igényelnek. A műanyag ablakokat elég csak tisztán tartani, semmi más dolgunk nincs ezekkel. Feltétlenül meg kell említeni az optimális hangszigetelő tulajdonságukat, amivel hatékony védelmet nyújtanak az utca zaja ellen. Lényegesen pozitív jellemzőjük ez, amivel csökkenthető a zajterhelés, így semmi nem zavarja meg az otthonunk nyugalmát. Napjainkban borzasztó nagy lármát csinálnak az autók, kamionok, amelyek sajnos sok esetben az ablakok alatt közlekednek.

A VEKA ablakokkal viszont hatékonyan védekezhetünk a zaj ellen, bár nyilván nem tarthatjuk egész nap zárva ezeket. Megfelelő információk hiányában sokan azt gondolják, hogy a műanyag ablakok csak fehérben kaphatóak és nem passzolnak a házuk stílusához, a falak árnyalatához. Nos, a gyártók tudják, hogy a színes ablakok vagy ajtók különleges hangsúlyt adnak az ingatlan megjelenésének, ezért több mint 50 színben és széles fadekor választékban kínálják eladásra a nyílászárókat. Ezek egyedi megoldásokat is lehetővé tesznek.