Ezek a kézi betonlehúzók előnyei

kézi betonlehúzó

A friss beton hatékony és szakavatott lehúzásához és elterítéséhez szükség van egy direkt erre a célra gyártott tartozékra. Nélkülözhetetlennek bizonyul ilyenkor egy magas minőségű és tartós betonlehúzó lap. Több előnyük is van a kézi betonlehúzóknak. A legfontosabb mindenképp a kényelem, ami főleg annak a fogásában nyilvánul meg.

Senki sem szeret egy olyan tartozékkal dolgozni, ami alig pár perc után kézfájáshoz vagy vállfájáshoz vezet. További előny és követelmény a könnyű tisztíthatóság, ami nyilván minden esetben profi munkavégzést tesz lehetővé. Az a modell, amelyik toldható nyéllel is rendelkezik, igazán jónak bizonyul, ugyanis a nehezen elérhető, távolabbi részeken is kényelmesen használható.

A profibarkacs.hu oldalon több mint 25 különböző típusú betonlehúzó lappal találkozhatnak a vásárlók, ami egyben azt is jelenti, hogy igen egyszerűen megtalálható az a modell, amelyik maximálisan megfelel a követelményeknek. Bármilyen kőművest is kérdez az ember, hogy miért annyira lényeges a kelléknek az alkalmazása, mindig ugyanazt a választ fogja kapni.

Teljesen egyértelmű, hogy a beton színvonalas megmunkálása érdekében érdemes azt simítani, lehúzni glettelés előtt. Nem csupán azért fontos a simítás, mert ezzel sokkal esztétikusabb és simább lesz a felület, hanem azért is, mert képes tömöríteni a betont.

A lényeg itt, hogy a simítás során a nehezebb anyagok lejjebb kerülnek, a finomabb, könnyebb anyagok és a hozzáadott víz pedig a felszínre. A speciális munkafolyamatot a felület szintezése előzi meg, amit majd követhet a glettelés. Egy igen fontos tartozék lehet itt még a betonvibrátor, amit tűvibrátorként is meg lehet találni.

Egy hihetetlenül hatékony eszközről van szó, ami akkor jön a legjobban, amikor a beton kiöntését követően tömöríteni kell azt. Nem meglepő módon csakis a profi tömörítéssel garantálható a megfelelő szilárdságú és sűrűségű beton. A folyamatot kézzel és géppel is lehet végezni, de természetesen a betonvibrátorral sokkal egyszerűbb az egész. Nem is csoda, hogy a mesterek inkább ezt a megoldást kedvelik.