Mik a lakásbiztosítás kötés feltételei?

Biztoshely biztosítási portálnál

Mostanában egyre többször halljuk a hírekben, hogy hozzánk közelebb vagy távolabb eső országokban földrengések vannak, ezért egyre több magyar ember gondolkozik el a lakásbiztosításon. Tulajdonképpen a magyarországi lakások 65-70%-a, de ezeknek egy jelentős hányada nem vagy csekély részben nyújt megfelelő védelmet. A lakásbiztosítás kötésről további hasznos információkat találhatsz a Biztoshely biztosítási portálnál.

Első és legfontosabb szempont, hogy a szerződésed paraméterei úgy legyenek összeállítva, hogy az egy esetleges káresemény alkalmával a valóságnak megfelelő védelmet nyújtson. Persze nemcsak a földrengés veszélyével kell számolni, hanem számos egyéb probléma is adódhat, aminek következtében az adott ingatlan felújítása horribilis összegbe kerül. A legtöbben pedig nem rendelkezünk hatalmas összegekkel, hogy a mellényzsebünkből kirázzuk a helyreállítás díját.

Egy jó lakásbiztosítás térít robbanás, villámcsapás, tűz, árvíz, viharkár, felhőszakadás, kő- és földomlás, üregbeomlás, földcsuszamlás, jégverés, hónyomás, idegen vagy légi jármű ütközése esetén. A biztosítótársaságoknál elérhető kiegészítő termékek és fedezetek is, amelyekről bővebben olvashatsz a biztoshely.hu weboldalon. Ugyanakkor az sem mindegy, hogy mennyi pénzt kell kiadnod a lakásbiztosításra, de az oldalon erre is találsz megoldást. Itt ugyanis működik egy lakásbiztosítás kalkulátor, amit nagyon könnyű használni és az egész művelet mindössze néhány percet vesz igénybe.

Ennek segítségével válogathatsz a jobbnál-jobb ajánlatok közül, ráadásul úgy, hogy ki sem kell mozdulnod az otthonodból. Ha megtaláltad a leginkább megfelelő ajánlatot, akkor a portálon megkötheted a lakásbiztosítási szerződést. Teljeskörű ügyintézést biztosítanak számodra a Biztoshely szakemberei, akik biztosítóváltás esetén is a segítségedre vannak, mert felmondják helyetted a meglévő szerződést. Nagyon hasznos tájékoztatásokat fedezhetsz fel a weblapon, ezért célravezető informálódnod, mielőtt lakásbiztosítást vagy biztosítóváltást eszközölnél.