Meggyőző érvek a vízteres kandalló mellett

vízteres kandalló

Nehéz elképzelni az életet hazánkban otthoni fűtési rendszer nélkül. Minden magyar tudja, hogy a hőtermeléshez használt tüzelőanyag ára folyamatosan emelkedik. Azonban az ország minden részén szükség van a ház fűtésére télen. Sokakban felmerül a kérdés, hogy mit tegyen a fűtési rendszer hatékonyságának javítása érdekében. Hozzánk fordulva segítségért elmondjuk, hogy a vízteres kandalló a legegyszerűbb megoldást jelenti számukra. A szakemberek már régóta használják ezt a technológiát.

A vízteres kandallók szerkezetileg nem különböznek a szilárd tüzelésű társaiktól. A tűztér általában acélból vagy öntöttvasból készül. A meleg helyiségek a kényelmes otthoni lét egyik fő szinonimái. A különféle fűtőberendezések a lehető legkényelmesebben és legbiztonságosabban fűthetik az otthonainkat, miközben hangulatos és szép belső teret biztosítanak. A vízteres kandalló jó módja a meleg, a biztonság és a szépség ötvözésének. Emellett több mint 20 %-os tüzelőanyag megtakarítást érhető el vele, a hagyományos kandallókhoz képest.

A beépíthető grillel egyszerű az ételkészítés

A nyílt tűzön való ételkészítés nemcsak a hús, a hal vagy a zöldség különleges íze, hanem maga a sütési folyamat miatt is élvezetes. Emiatt sokan nem tudják elképzelni a szabadtéri kikapcsolódást a hagyományos kerti sütő nélkül. De ma már létezik egy modern megoldás, a beépített grill, ami kibővíti a menüt és felgyorsítja a sütési folyamatot. A téglalap alakú sütőket általában a helyhez kötött szabadtéri grillező helyeken használják. Fő előnyük az ergonómia és a nagy sütőfelület. A beépíthető grill hagyományosan öntöttvasból vagy acélból készülnek.

Bár az öntöttvas változatok valamivel drágábbak, ez az anyag több okból is előnyösebb. Egyenletes hőmérsékletet tart a teljes felületen, különleges ízt ad az ételeknek, jól bírja a magas hőmérsékletet, ellenáll a korróziónak és a hőmérséklet ingadozásainak, ezért meglehetősen hosszú élettartamú. A kerti grill általában a kertben, a teraszon vagy a pergolában kap helyet. Az utóbbi két esetben elengedhetetlen, hogy a beépíthető grill nagyteljesítményű és jól szellőző tetővel legyen felszerelve.