Könnyen kivitelezhető az autókárpit tisztítás házilag

autókárpit tisztítás házilag

A közlekedési eszközünk is rendszeres karbantartást és ápolást igényel. Az autókárpit tisztítás házilag is megvalósítható, csak némi odafigyelést igényel. Főleg egy kisgyermekes család tudja, hogy a legnagyobb odafigyelés ellenére is számtalan olyan helyzet létezik, amikor az jármű belső borítása bekoszolódik. Éppen az apróságok miatt nagyon fontos, hogy a kocsi állandóan tiszta legyen, valamint ezt az állapotot lehetőleg vegyszermentesen érjük el. A takarítás legelső lépése a mindenre kiterjedő porszívózás. Ezen lépés előtt célszerű eltávolítani a nagyobb morzsákat és a méretesebb koszt. Textilkárpit környezetbarát tisztításához használjuk az ecet, ásványvíz és a folyékony szappan azonos arányú keverékét. Bőrborítású ülésről a folt szódabikarbóna segítségével távolítható el. Ezen borítás ápolását pedig ecet és lenolaj elegyével végezhetjük el. Ugye, hogy nem is bonyolult feladat az autókárpit tisztítás házilag? A csillogó végeredmény érdekében, szánjunk egy kevés időt az ablakok tisztítására is!

Hogyan zajlik az autókárpit tisztítás házilag?

Az autó manapság már nem számít luxusnak, mint régen, azonban a tisztán tartása sokaknak kihívást jelenthet. Az autókárpit tisztítás házilag is megoldható, van is néhány jól bevált tipp erre. Egy kevéske folyékony szappan, valamint a meleg víz elegye remekül képes megtisztítani a lerakódott piszkot és szennyeződéseket. A szivacs segítségével érdemes áttörölni az összes felületet. Ezt követően, egy kis ecetes vízzel is át lehet törölni, de érdemes hagyni alaposan kiszáradni. Az autókárpit tisztítás házilag a bőr estében kicsit másabb, mint a szövetnél. Az előbbinél ajánlatos óvatosabban dörzsölni, mivel a bőr sérülékenyebb anyag. A nedves ruhával történő törlés itt is kiváló lehet. Egy kevés olajjal pedig fel lehet frissíteni a bőr kinézetét.

A fehérítés házilag szódabikarbóna segítségével az igazi

Mindenkinek ismerős lehet az érzés, amikor a frissen mosott ruhák nem olyan fehérek, mint új állapotunkban. Erre is van egy régi bevált módszer, a fehérítés házilag szódabikarbóna által! Az a csodálatos ebben az anyagban, hogy a legtöbb konyhában megtalálható, hiszen multifunkciós felhasználásra hivatott. A konyhában, valamint a fürdőszobában is hasznosítható, de a mosás során is érdemes erre hagyatkozni. A fehérítés házilag szódabikarbóna bevetésével nemcsak hatásos, hanem még pénztárcabarát megoldás is. Gyorsan és hatékonyan távolítja el koncentrált mennyiségben a foltokat és beszáradt részeket, illetve úgy általánosságban is megújítja a fehér és világos ruhát színét. Egy kis citromlé vagy ecet is hozzáadható, tetszőleges mennyiségben, ezzel pedig még erőteljesebb fehérítő hatás érhető el.

Mivel lehet eredményes a padlószőnyeg tisztítás otthon?

A lakásban található szőnyegek és egyéb kárpitok kitakarítása logikusnak tűnik porszívó segítségével, de bizonyos időközönként érdemes mást is bevetni. A padlószőnyeg tisztítás otthon is remekül kivitelezhető, nem kell más hozzá, mint pár hasznos alapanyag. Elsőként a szódabikarbóna csodás tisztító erejét érdemes felmérni. A foltok eltávolítása, halványítása területén még mindig nincs ennél erősebb anyag. A víz és ecet elegyét is szokás használni. A padlószőnyeg tisztás otthon azért igénybe vesz egy kis időt, de a végeredmény bárkit kárpótol majd ezért! Plusz tipp, hogy az illóolajok, például a citrom, levendula vagy a teafa, remekül képesek megújítani a régi szőnyegek illatát is.

A gyapjú mosása házilag sem kivitelezhetetlen

Vannak olyan anyagok, amelyekre sokkal jobban célszerű vigyázni, mint a többire. A gyapjú mosása házilag témakörében ez különösen igaz. Sokan nem is mernek hozzányúlni ehhez az anyaghoz és profi szakemberekre bízzák a tisztítást. Amennyiben ezt el akarjuk kerülni, akkor itt van pár trükk az otthoni mosáshoz! A rojtosodás, szöszösödés, valamint a szakadás elkerülése kiemelten fontos dolgok. A gyapjú mosása házilag maximum kézi vagy külön programon lehetséges a mosógépben, de akadnak olyan darabok is, ahol ez sem jó döntés. A 30 fok körüli mosás engedélyezett, viszont a mosószer minősége nem mindegy. 1 kanál ecetet ajánlott még hozzátenni, hogy a szálak ne bolyhosodjanak ki. A centrifuga szinte tilos, helyette kézzel csavarjuk ki a ruhaneműt. Száradni pedig tegyük lehetőleg napos helyre, hiszen hamar kellemetlen szagú lehet, ha nem tud megszáradni rendesen.