Könnyen kivitelezhető az autókárpit tisztítás házilag

autókárpit tisztítás házilag

A közlekedési eszközünk is rendszeres karbantartást és ápolást igényel. Az autókárpit tisztítás házilag is megvalósítható, csak némi odafigyelést igényel. Főleg egy kisgyermekes család tudja, hogy a legnagyobb odafigyelés ellenére is számtalan olyan helyzet létezik, amikor az jármű belső borítása bekoszolódik.

Éppen az apróságok miatt nagyon fontos, hogy a kocsi állandóan tiszta legyen, valamint ezt az állapotot lehetőleg vegyszermentesen érjük el. A takarítás legelső lépése a mindenre kiterjedő porszívózás. Ezen lépés előtt célszerű eltávolítani a nagyobb morzsákat és a méretesebb koszt. Textilkárpit környezetbarát tisztításához használjuk az ecet, ásványvíz és a folyékony szappan azonos arányú keverékét.

Bőrborítású ülésről a folt szódabikarbóna segítségével távolítható el. Ezen borítás ápolását pedig ecet és lenolaj elegyével végezhetjük el. Ugye, hogy nem is bonyolult feladat az autókárpit tisztítás házilag? A csillogó végeredmény érdekében, szánjunk egy kevés időt az ablakok tisztítására is!