Hullámlemez vagy hullámpala? – Mi a különbség?

hullámlemezek

Amikor valaki tetőanyagot akar vásárolni, több szempontot vesz figyelembe a választás előtt. Itt van mindjárt a dilemma, hogy melyiket érdemesebb választania, a hullámpalát vagy a hullámlemezt, bár az utóbbi talán több előnnyel kecsegtet. A hullámlemezek tehát összességében tartósabbak és jelentősen biztonságosabbak a hullámpalákhoz képest. A hagyományos hullámpalákat lassan már mindenhol lecserélik, ugyanis ezek az egészségre nagyon káros azbesztet tartalmaznak.

Ennek pora nemcsak a palatető bontásának idején, hanem a folyamatos elöregedés során is a levegőbe kerül, ezzel károsítja a környezetében élők tüdejét. Tökéletes helyettesítője ennek a hullámlemez tető, akár acél, akár műanyag vagy bitumenes típusról legyen szó. Esztétikusabb és könnyebb ez a változat, ráadásul az a hatalmas előnye, hogy egyáltalán nem káros az egészségre. Ezek mellett, kifejezetten költséghatékony megoldás, hiszen lényegesen olcsóbb, mint a tradicionális, tetőfedésre használt anyagok.

Bármilyen felületre egyszerűen felszerelhető, az elhanyagolható súlyának köszönhetően, nem terheli meg az alapjául szolgáló szerkezetet. A hullámlemez felületkezelése rendkívül idő- és időjárásálló. Nehezen szennyeződik a felülete, de ha ez mégis megtörténne, akkor könnyen tisztítható. A hullámlemez újrahasznosítható, beépítésekor sokkal kevesebb hulladék keletkezik, mert ez a kívánt méretben rendelhető meg.

Alkalmas vízszintes, függőleges és keresztirányú burkolásra egyaránt. Sokféle módon variálható, ami a változatos profilmagasságának, a rendelhető színeknek, illetve egyszerű alakíthatóságának köszönhető. Felszerelése nagy szaktudást sem igényel, így nem szükséges szakember segítsége sem. Azonban a kívánt hatás elérése érdekében, mégis tanácsos a szakértő bevonása a folyamatba. Számtalan felhasználási lehetőséget kínál a hullámlemez, ezért célszerű megfontolni a használatát. A Pascal Trapézlemez nevű cégtől nagyon egyszerűen megrendelhető. A vállalkozás termékei megtekinthetőek az aceltrapezlemez.hu weboldalon.