Hasznos tippek kerékpárzár vásárláshoz

Kerékpárzár

Egy biciklit nagyon könnyű ellopni, ha nincs megfelelően védve, akkor a tolvajoknak igen egyszerű a dolguk. Mivel senki nem szeretne a kedvenc bringája nélkül maradni, ha éppen letámasztja azt az utcán vagy a bolt előtt, célszerű egy biztonságot adó kerékpárzárat beszerezni. Kerékpárzár vásárlásnál mindenképp figyeljen a zár biztonsági szintjére. Ezekből van hajtogatós és U alakú, de biztonsági láncokat és lakatokat is megtalálunk az erre szakosodott üzletekben. Például a zardepo.hu webáruház által forgalmazott kerékpárzárak 1-15-ig terjedő skálán biztonsági szint szerint vannak osztályozva.

Értelemszerűen, minél magasabb ez a szint, annál hatékonyabb védelmet nyújt a kerékpárzár a különféle feltörési technikák ellen. Persze a kerékpárzárak nem csupán a bicikli biztonságát adhatják, mert zárhatunk ezekkel csónakokat, utánfutókat, rollereket, kerti gépeket, kapukat, de akár hójáró járműveket is. Vásárlás előtt a kerékpárzár biztonsági szintje elengedhetetlen szempont, hiszen egy megfelelő darabbal hosszútávon is tudjuk biztosítani az értékeink védelmét.

Ha valaki a legmagasabb biztonságot nyújtó kerékpárzárat szeretné beszerezni, akkor az úgynevezett lamellás zárszerkezettel rendelkező darabok közül érdemes válogatnia. Ezek a modellek képesek védelmet nyújtani felfúrás, maghúzás, finom- és kulcsütéses nyitás ellen egyaránt. Az Abus márka termékei között több olyan zár is megtalálható, ami megfelel a leírt biztonsági szempontoknak. A biztonsági láncok és az U alakú kerékpárzárak szintén magas védelmet tudnak a biciklinek nyújtani.

Érdemes ezek mellett dönteni, még akkor is, ha egy kicsit drágábbak, mert végül csak kevesebbe kerülnek, mint egy új bicikli. Az extra erős védelmet nyújtó zárak ugyanis jellemzően edzett acélból készülnek, így a legtöbb esetben a tolvajok nem is próbálkoznak a feltörésükkel, vagy ha mégis, igen hamar feladják. Jól kell választani, bár azt mondják, hogy tolvaj előtt nincs lakat, azonban a több órát igénylő, komoly felszerelést megkövetelő, hangzavart okozó feltörést nem igazán vállalnak be a rossz szándékú alakok.