Fontos bicikli sisakot viselni!

bicikli sisak

Sisak nélkül egy tapodtad se tegyünk, ha kerékpárra ülünk. Bár nincs kőbe vésve, hogy egy esés alkalmával mindenképp odavágjuk a fejünket, mégis jobb félni, mint megijedni.

A bicikli sisak megfelelő védelmet biztosít az esetleges fejsérülések ellen, amelyek egy kisebb esést követően is bekövetkezhetnek. A kéz- és lábtörés, a különféle zúzódásokat komolyan kell venni, de a bicikli sisak viselése nem véletlenül kötelező.

Ezért szükség van egy kényelmes, ugyanakkor kimagasló védelmet biztosító változatra. Előnyös, ha a bélést is lehet cserélni az adott modellben, ami így akár hideg időben is használható. Nyáron az előnyös, ha jól szellőzik, viszont nem árt egy rovarvédővel ellátott verziót választani, mert előfordulhat, hogy alárepülnek a bogarak, ami különféle kényelmetlenségekhez vezethet.

A bicikli sisak nemcsak az amatőröknek és a gyermekeknek ajánlott. Minél magabiztosabbak vagyunk, annál könnyelműbbé válhatunk. Nemcsak esés következtében sérülhetünk meg, de egy lelógó faág is komoly sérüléseket okozhat.