Hangulatjavító és immunerősítő illóolaj párologtatóba

illóolaj párologtatóba

Az aromalámpa az aromaterápia legjobban elérhető és nagyon népszerű módszere. Az illóolaj párologtatóba csepegtetve egyedi atmoszférával tölti meg a házat, varázslatos hangulatot teremt, feltűnés nélkül tölti meg a teret a legfinomabb aromával. Ugyanakkor a hatása korántsem korlátozódik a helyiségek aromatizálására, mivel ugyanúgy felhasználható különböző betegségek kezelésére, érzelmi és pszichés állapotok korrigálására, valamint a fertőzések megelőzésére. Az illóolaj párologtatóba való elhelyezése előtt a helyiségben szellőztetni kell.

A készüléket csak huzat hiányában, zárt ablakok és ajtók mellett tanácsos használni. Ha az olajokat csak aromatizáláshoz használja, akkor a felhasznált kivonatokat egyedileg választhatja ki, a javallatok vagy a személyes preferenciák alapján. Ne feledje, hogy az Önnek tetsző aromák meglehet, hogy egyáltalán nem nyerik el mások tetszését. Ha azt tervezi, hogy az illóolaj párologtatóba töltve egy közös helyiségbe kerül majd, válasszon olyan aromákat, amelyeket a család minden tagja kedvel!

Hogyan alkalmazhatóak az illóolajok párologtatóba?

Az aromalámpa használata előtt 2-6 evőkanál vizet öntenek a tartályba párologtatás céljából. Az illóolajok párologtatóba való öntésekor a helyiség 15 négyzetméterére körülbelül 5-6 csepp illóolajt számolnak. Jobb alacsonyabb adagokkal kezdeni, fokozatosan elérve az optimális koncentrációt. Használja az egyes kivonatok ajánlott adagjait, semmiképpen ne növelje önállóan a koncentrációt, mert az depresszióhoz, a közérzet romlásához és a kívánt hatások ellenkezőjéhez vezethet.

Az illóolajok párologtatóba cseppentve az inhalációs módszerek közé tartoznak, de a meleg és hideg inhalációkkal ellentétben, a hatásaik spektruma sokkal szélesebb. Az aromalámpa módszer hatékonyan korrigálja az érzelmi hátteret és a rögeszmés mentális állapotokat, a stresszt, a depressziót, valamint alkalmas a légzőszervi fertőzések kezelésére és az intellektuális funkciók javítására is. Az illóolajok párologtatóba vagy diffúzorba kerülve, perceken belül elkezdik kifejteni a jótékony hatásaikat.