Hálószoba ötletek – Milyen bútorokat válasszak?

hálószoba ötletek

A hálószoba a pihenés és az erotika színtere, ahol a stílusos berendezés talán minden másnál fontosabb. Akár az éjszakai nyugalom is múlhat azon, hogy milyen bútorok kapnak itt helyet, vagy például a választott ágy mennyire szolgálja a kényelmet. Ebben természetesen a matracnak is kiemelt szerep jut, de nem elhanyagolhatóak az éjjeliszekrények, és az esetlegesen itt helyet kapó gardróbszekrények sem. Milyen lakberendezést érdemes előnyben részesíteni? Mire figyeljünk a berendezés kiválasztásakor?

A lakásfelújítás néha egészen az alapoktól írja újra a bennünket körülvevő környezetet, máskor csupán egy-egy bútordarab elhelyezésével alakítjuk át az enteriőrt. A gardróbszekrények fő feladata a tárolás, de stílusos megjelenésüknek köszönhetően jól is mutatnak a hálószobában. A tolóajtós, akár tükörrel kombinált szekrények nagy népszerűségnek örvendenek, már csak tárolásra alkalmas kapacitásuk apropóján is. A klasszikus megoldásokat kedvelők az ajtókkal és fiókokkal egyaránt ellátott ruhásszekrények mellett teszik le szívesen a voksot. A természetes színek mellett mind nagyobb szerephez jutnak a különleges darabok, így a fekete, a fehér, valamint ezek a fa különféle árnyalataival történő kombinálása egyaránt megállja a helyét.

S ha már a hálószobáról esett szó, akkor nem mehetünk el az ágy kérdése mellett. A magas fejtámlával rendelkező típusok kifejezetten divatosnak számítanak, és kényelem szempontjából sem hagynak kívánnivalót maguk után. Kinek ne kellene egy ilyen franciaágy? Az alul tárolásra alkalmas hellyel, vagy az ágyneműtartóval rendelkezők egyaránt népszerűek. A fekete kerettel bíró darabok mellett a luxus színvonalat képviselő megoldások is beszerezhetőek akár megfizethető árkategóriában.

A hálószobai környezet kialakításakor természetesen a falak színe, az elhelyezett dekorációk is épp olyan lényegesek, mint a választott lakástextíliák. Egy jól megválasztott színnel egészen új stílus varázsolható a 4 fal közé, de évszakonként, alkalmanként is új ágytakaró és párnahuzatok kerülhetnek az ágyra. A lényeg minden esetben a minőségi alapanyagok, és a stílusban passzoló kiegészítők használata. Ne feledkezzünk meg a világítástechnikáról sem, mely a hangulatteremtésben is kiemelt szereppel bír.