Csaptelepek konyhába vagy fürdőszobába

csaptelep

A fürdőszobában és a konyhában a vízellátást különböző típusú szerelvények biztosítják. A segítségükkel manuális, vagy automata módon szabályozható a kiáramló víz mennyisége és hőmérséklete. A használat helye és módja alapján a csaptelep lehet konyhai, fürdőszobai vagy egyéb típusú is. Konyhai csaptelep kategóriába a mosogató és a bojler szerelvényei sorolhatók.

A mai modern mosogatónál használt típus kihúzható csővel van ellátva a még praktikusabb használat érdekében. A bojler csaptelep alsó és felső bekötésű is lehet. A fürdőszobai szerelvények fajtái a kádtöltő, a zuhany, a mosdó, a bidé és a kád-mosdó töltő berendezések. A gyártók folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően, amelyekkel az esztétikai szempontokat és a működési technológiát célozzák meg, rendkívül széles a választék.

Legelterjedtebb fajták a hideg vizes kifolyó, kétkaros, egykaros, nyomógombos, fotocellás és a termosztatikus csaptelepek. Meghibásodás esetén a hibák egy része otthon is orvosolható. Ilyen a gyöngyöző betét vagy a kerámia betét cseréje, ennél bonyolultabb probléma megoldását azonban nem árt gyakorlott szakemberre bízni.

A fürdő éke a mosdókagyló

Fürdőszobánk berendezési tárgyait ajánlott mindig kellő körültekintéssel kiválasztani. A mosdókagyló kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy anyagát, formáját és nem utolsó sorban a stílusát tekintve is alkalmazkodnia kell a fürdőszobai berendezésekhez. Manapság a gyártók próbálnak minden igényt kielégíteni, ezáltal rendkívül széles a választék a mosdókagylók piacán is.

Mivel használati tárgyról van szó, az esztétikum mellett elsődleges a funkcionalitás, fontos, hogy kényelmesen használható legyen a kagyló. Attól függően, hogy hova telepítjük, lehet falra szerelhető, beépíthető és a mosdó pultra építhető változat. A formai világot tekintve is igen széles a választék, a modern szögletes, ovális és kerek típusok egyaránt kedveltek.

Abban, hogy milyen anyagból készült mosdókagyló mellett döntünk, meghatározó lehet a fürdőszoba többi berendezési tárgyának anyaga is. Leggyakoribb a porcelán, de a kőből, üvegből vagy műmárványból készült mosdókagylók is mind nagyon népszerűek manapság.