Folyékony állagú akácméz

akácméz

Áldásos hatása van a méznek, amit éppen ezért már ősidők óta fogyasztanak az emberek. Magyarországon talán a legnépszerűbb, mindenki által ismert fajta az akácméz, aminek kellemesen lágy az íze, illatában akácvirággal. Sokáig folyékony állagú marad, mivel magas a gyümölcscukor tartalma. Emésztési zavarok oldására, immunerősítésre tökéletesen alkalmas, de mivel kiváló fertőtlenítő hatással is rendelkezik, így köhögéscsillapításra és torokfájás enyhítésére is ideális.

Csontképzési zavarokra az akácméz azért van nagyon jó hatással, mert magas a kalciumtartalma.Gazdag a vastartalma is, ami vérszegénységre igazi gyógyír. Akkor még egyetlen szót sem szóltunk az akácméz csodálatos, ínycsiklandozó ízéről! Alig van annál jobb, mint reggelire egy-két szelet vajas-mézes kenyér ízletes teával vagy kakaóval.

Egy ilyen királyi lakoma után energikusan indul majd a nap. 2018-ban a BeoBee akácméz Arany Minősítést nyert a Gyulai Méz és Mézeskalács Nemzetközi Fesztiválon. Ha teheti, ebből a különlegesen finom termékből vegyen!