Az isiász kezelése – Tanácsok egy profi gyógytornásztól

isiász kezelése

Egy új világ a mostani, ami olyan gyors ütemben változik, hogy nehéz tartani a lépést. A különféle nehéz fizikai munkák kora lassan lejár, mert jóformán már minden feladatra létezik hatékony eszköz vagy gépezet, ami ellátja azt. A megerőltetés, nagy terhelés ilyen formában elkerülhető. A kényelemnek ugyanakkor szintén van ára, amivel számolni kell. Ha valaki azt hiszi, hogy csupa móka és kacagás, de legalábbis maximális kényelem sok órán keresztül egy székben ücsörögni, akkor nagyot téved.

Valójában ez ugyanolyan romboló hatással bír a szervezetre nézve, mint a folyamatos talpalás. Bár tény, hogy a terhelés nem fog a lábakra esni, de áttevődik a deréktájra és itt fog jelentkezni. Az isiász, vagyis az ülőidegzsába főként azok betegsége, akik irodai munkát végeznek. A testben az egyik legnagyobb egyedül álló idegszálról van szó, ami a deréktól indul, végigfut a fenéken és a combok hátsó részén halad el. Bizonyos részei kihatnak a vádlira és a lábujjak környékére. Sokféle tünet jelezheti a problémáját.

Ilyen lehet többek között a rendszeres zsibbadás, tűszúrás érzés, de lehet éles fájdalom. Általában a derékban jelentkeznek ezek, de a láb több részére is kiterjedhetnek. Érdemes átfutni a Gyógytornászom isiász kezeléséről szóló útmutatóját. Ha sikerült részletesen informálódni az isiászról, akkor jöhet a következő lépés, ami már a kezelésre fókuszál. A folyamat ne legyen mellőzve, ugyanis a krónikus fájdalom mellett, súlyosabb szövődmények keletkezhetnek. A rossz testtartás csak fokozza, ami a szövetek további degenerációját hozza létre.

Egy komoly életmódváltás sokat tudna javítani a helyzeten, de erre nem mindig van lehetőség. Ha a munkahelyváltás nem opció, akkor a körülményeken kell javítani. Az állítható ülőmagasság és dönthető háttámla, a stabil deréktámasz, a lábak megfelelő szögben tartása, a monitor szemmamaságba való helyezése sokat tud javítani a helyzeten. Mindezek mellett, a rendszeres gyógytorna gyakorlatok végzése jelenthet kiutat az áldatlan állapotból. Nincs tehát más, mint komolyan venni a helyzetet és tenni ellene minél gyorsabban.