Az ipari padlók gyártásának és öntésének technológiája

Ipari padló

Egyes nagyüzemi objektumok felülete nagymértékű terhelésnek van kitéve. A beton ipari padló a termelés különféle területein használatos, például raktárakban, kereskedelmi helyiségekben, hűtőkamrákban, műhelyekben, gyárakban, parkolókban.

Az ilyen helyiségek általában nagy területekkel rendelkeznek, amelyeken megbízható és erős alapot kell lerakni, a zavartalan és megbízható működéshez. Az ipari ágazatban a betonfelületek létrehozásakor a tervezőknek és kivitelezőknek számos tulajdonságot figyelembe kell venni.

A legfontosabb ezek közül az alábbi követelmények maximális teljesítése: magas szintű szilárdság és kopásállóság; tartósság; egyszerű karbantartás; vegyi stabilitás; ellenállás a hőmérsékleti ingadozásoknak; a bevonat hermetikussága a porosodásra való hajlam hiánya; magas szintű tűzbiztonság; antisztatikusság.

A bevonat lefektetésekor minden technológiai szempontot szigorúan be kell tartani. A szabálytalanságok és a normáktól való eltérések deformációhoz és az ipari padló károsodásához vezethetnek.