A pedelec elektromos kerékpár kényelmesebbé teszi a haladást

pedelec elektromos kerékpár

A biciklizés egyre inkább népszerűvé válik a köztudatban, napjainkban már igen könnyű hatású és gazdagon felszerelt bringák állnak az érdeklődők rendelkezésére. A pedelec elektromos kerékpár fő célcsoportjai a gyengébb fizikumú vagy idősebb emberek és a sportos, valamint túrázni szerető típusok, akik az ilyen kialakítású kétkerekű járgányokkal nagyobb távokat és meredekebb akadályokat tudnak legyőzni.

A pedelec elektromos kerékpár elérhető férfi, női és gyermekeknek szánt modellekben. Ezeknek a villanymotoros, rásegítős bicikliknek a lényege, hogy a pedál tekerését segíti hozzáadott nyomatékkal. Leginkább Líthium-ion akkumulátorokkal vannak felszerelve, valamint 250 W motorral, amivel maximum 25 km/óra sebességgel lehet haladni.

A tereptől és a terheléstől függően, a teljesen feltöltött akku 10-60 km távolságot bír ki, de a lemerülés után a járművel folytatható az út, klasszikus bringaként hajtható. A pedelec elektromos kerékpár rásegítő rendszere terén jelenleg a Bosh eBike System a piacvezető, de kiváló eredményeket produkálnak a Kellys, a Cube, a Gepida és a Shimano cégek is.