A MTB kerékpár legkeresettebb méretei

MTB kerékpár
Vadabb terepekre, sziklás, poros, dimbes-dombos helyekre csakis egyetlen bicikli jöhet szóba. A zord terepekre tervezett MTB kerékpár az, amelyik ilyen helyzetekben bírja a strapát. De melyik méret mellett érdemes dönteni? Nos, a tapasztaltabbak pontosan tudják, hogy melyik számukra az ideális méret.
Aki pedig nem tudja, hogy melyiket éri meg beszerezni, nem kell aggódjon, hiszen itt és most, illetve a bringadiszkont.hu oldalon még több infót talál erről. Az MTB kerékpár méretei a következők lehetnek: 26, 27, 28 és 29. Ezen számok a kerék átmérőjére utalnak, collban. Tehát egy 26-os kerék 66 centiméter.

A MTB kerékpár méreteinek megadásánál, mint a világon mindenhol, a fent említett internetes shop is a collt használja. Talán a legnépszerűbb az említett 26-os. A mai napig sokan választják ezt, hiszen ennél rövidebb a vázcső, illetve a küllők is rövidebbek.
A MTB kerékpár előnye, hogy jól gyorsítható, és hatékonyan reagál a hirtelen mozdulatokra. Aki már tekert ilyet, megtapasztalhatta, hogy szinte már együtt mozdul a kerékpárossal. Ennél egy kicsivel nagyobb a 28-as mountain bike. Azonban ez az első tekerés alkalmával nem mutatja meg igazi oldalát. Kell egy kis idő ahhoz, hogy kellőképpen összecsiszoljon a kerékpáros és a bicaj.

Az utcák királyai, a városi kerékpárok

Legyen szó egy kis vagy épp egy nagyobb városról, megtalálható az adott urbán környezethez az a kétkerekű, amelyik egyetlen szituációban sem fog csalódást okozni. Ahogy a név is mutatja, a városi kerékpárok nem vad terepekre, hanem aszfaltozott vagy épp jó állapotban lévő földes utakra lettek tervezve.
Magyarországon is óriási ennek a bringának a kínálata, ezért hölgyek, urak, idősebbek és fiatalok egyaránt megtalálhatják azt a terméket, amelyik tökéletesen megfelel az igényeknek. A városi kerékpárok lehetnek acél-, alu- és agyváltósok, valamint láncváltósok, teleszkóposok vagy merevvillások.
Döntsön bármilyen típus mellett is az ember, az fel lesz szerelve sárvédővel, csomagtartóval és kitámasztóval, illetve a modernebbekről nem hiányzik a zárt láncvédő sem. Igazán biztonságosak és praktikusak tehát a városi kerékpárok.