A lépcsőzőgép előnyeiről tömören, röviden

Lépcsőzőgép

Joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy miért érdemes inkább futópadot vagy lépcsőzőgépet használni az edzéshez, ha ezek a mozgásformák a szabadban is elvégezhetőek.

Az időjárás nem mindig kegyes a sportolni vágyókkal. Ezért a lépcsőzőgép előnye, hogy bármikor használhatjuk, amikor edzeni szeretnénk, függetlenül a kinti időjárástól. Továbbá, nem mindenki él olyan környezetben, ahol zavartalanul lehet kocogni vagy lépcszőzés gyakorlatokat végezni.

Természetesen a kettő nem zárja ki egymást. Tehát, ha a kinti körülmények megengedik, akkor minden további nélkül végezhetünk gyakorlatokat különböző intenzitással a szabadban is. Az előnye viszont a nap 24 órájában a rendelkezésünkre áll. Munka előtt 10 perc edzés helyettesítheti a kávét.

Máris egészségesebben indulhat a nap, a lépcsőzőgép előnyének köszönhetően. Minden alkalommal beállíthatjuk személyre szabottan a kívánt nehézségi fokozatot, majd ennek függvényében haladhatunk az edzéssel, ahogyan jónak látjuk. Bizonyos modellek esetében, akár 15 különböző program közül választhatunk.