A korszerű dombház ötvözi az ősi és a modern korok igényeit

dombház

A természet nyújtotta lehetőségeket az ember a kezdetek óta mindig igyekezett naprakész tudása szerint kiaknázni. Manapság egy új építészeti technológia van fellángolóban, a régebbi korokból merítve az ötletet. A dombház stílusa egyedülálló kivitelezésnek számít napjainkban, nem is mindenféle térszínen javasolt a tervezése.

Úgymond a zöld építészet egyik oszlopos tagjaként tarthatjuk számon, hiszen a létrehozásában igen fontos szempont a fenntarthatóság, valamint az energiatakarékosság is. A modern értelemben vett dombház ötvözi a tradíciókat a fejlett építési technológiákkal és anyagokkal, így nem csupán a fa és a föld számít a fő alapanyagnak, hanem a korszerű matériák alkalmazására is nagy hangsúly van fordítva.

Az erkély beépítés növeli az életteret

Az ősi trendek felélesztése mellett, másféle irányokba is tendál az építészet, mégpedig a térnyerésre, amire az erkély beépítés ideális opció. Rengetegen laknak jelenleg olyan kisebb alapterületű lakásokban, amelyek egyébként erkéllyel vagy terasszal vannak ellátva. Ők simán elgondolkodhatnak az erkély beépítés megvalósításán, mivel ez egy hosszútávon is mindenképpen megtérülő befektetés.

Nemcsak a hasznos beltér növekszik meg, hanem az ingatlan hő- és hangszigetelésre is pozitív hatással lehet egy ilyesféle beavatkozás. A stílus, a funkció, az alapanyagok, illetve a költségvetés átgondolása után, okvetlenül érdemes szakértőt is bevonni a tervezésbe és az alapján belevágni a projektbe.

Egyre népszerűbben a modern parasztházak

Ha már a bővítés és a felújítás témaköréről beszélünk, akkor nem mehetünk el a régebbi stílusú épületek mellett sem, hiszen állapotukat tekintve nem igényelnek teljes bontást. A modern parasztházak igazán igényesek tudnak lenni, ha a megfelelő kivitelező keze alá kerül a dolog. Valójában bontással együtt, nulláról építkezve is készítenek manapság ilyeneket, hiszen egyre nagyobb kereslet mutatkozik országos szinten is.

Akár azt is hihetnénk, hogyha már csak szimpla felújítási munkálatokról van szó, nem kell annyira mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, pedig ez sajnos egyáltalán nincs így, mivel egy kivételesen specifikus területről van szó. Egy 100 vagy még annál is idősebb vályogházat nem olcsó mulatság oly módon korszerűsíteni, hogy az alap stílusjegyek megmaradjanak. A modern parasztházak rendkívül mutatósak és bárkinek az elvárásai szerint alakíthatóak.

A hódfarkú cserép időtálló megoldás

Sokféle olyan építészeti megoldás és anyag van, ami több szempontból is népszerű. Egyik ilyen a strapabíró és az időjárásnak ellenálló hódfarkú cserép is, amivel valóban hosszú távra érdemes tervezni, mivel évtizedeken keresztül képes megtartani eredeti állapotát. A kereskedelmi kínálat felhozatala bámulatos, gyakorlatilag csak a vásárló képzelete szabhat határt.

Különféle színben és formában kapható a hódfarkú cserép, így tényleg csak a vevők igényein, elvárásain múlik, hogy milyen variáció felelne meg. Az építészetben manapság nemcsak a funkcionalitásnak jut főszerep, hanem az esztétikum sem elhanyagolható és a gyártók hozzáállása is ezeknek az alappilléreknek megfelelően igyekeznek létrehozni a végterméküket. Mindenképpen jó választásnak bizonyul, így érdemes számolni vele!