A Calvados nem spanyol, mégis tüzes

Calvados

Az egzotikus italok táborába nemcsak azok tartoznak, amelyek a tengerentúlról érkeznek hozzánk. A spanyolos hangzású Calvados ízvilága révén, igen különlegesnek számít mindenhol. Az amúgy nagyon is francia ital 40-42 fokos, karakteres ízű nedű friss, kifejezetten üdítő hatással bír annak ellenére, hogy egyáltalán nem könnyű itóka.

A francia almaborból, érleléssel készített gyümölcspárlatnak a cukor- és savtartalma az, amelyek jól behatárolják a jellemzőit. Akárcsak a konyak, a Calvados is eredetvédett, tehát az alapanyaga és gyártási folyamata szigorú szabályoknak kell megfeleljen. Saját hazájában az emberek olykor nemes egyszerűséggel csak „calva” néven becézik.

Miért érdemes megkóstolni és helyet szentelni neki a kedvenc itókáink között? Egyszerűen azért, mert nagyon finom és minőségi, igazi ínyencség. A Calvados egy új és érdekes színfolt a hazánkban fogyasztott szeszesitalok palettáján. Főétel előtt és után is fogyasztható, sőt, még kávéval összekeverve is élvezhető. Remek áron megrendelhető a diszkontital.hu webshopból!