Válasszuk bátran a használt traktort!

Egy nagyobb teljesítményű munkagép megvásárlása előtt nagyon sok mérlegelni való akad, amelyek mellett nem mehetünk el figyelem nélkül. Egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora összeget adunk ki, hiszen az hosszútávon befolyásolhatja a gazdásságunk jövőjét. A teljesen új változatok helyett, jobb a használt traktor megvételére voksolni.

Ezek a mezőgazdasági vontatók a tartósság jegyében születtek meg, ezért nem kell attól tartanunk, hogy hamar beadják a derekukat. Természetesen kisebb javításokkal, a kopó alkatrészek cseréjével számolhatunk, de ettől eltekintve, évtizedeket működnek kitűnő hatásfokkal. A használt traktor vásárlás anyagilag is kedvezőbb, ugyanis a teljesen új termékek gyakran csillagászati összegeket érnek el.

Ha csak nincs több 100 hektár és hatalmas pénztartalék, amit befektethetünk, akkor jobb nem gondolkodni kölcsönökben, hanem addig nyújtózkodni, amíg a takaró ér, ahogyan azt a régi mondás is tartja. A használt traktor nem fog csalódást okozni, mert a megfelelő kiegészítők jelenlétében nagyon sokoldalúan felhasználható.