Teljesen ellenállhatatlan a kaparófa

Bútorok macskáknak

A macskák karma nagyon hasznos szerszám odakint a természetben, ahol fáról-fára kapaszkodhatnak a segítségével. Mivel tűhegyes, ezért könnyen belemélyed a puhább anyagokba, többek között a fába és a bőrbe is.

De a lakásban, már egy sokkal kényelmesebb környezet veszi körül a cicákat, ahol nem feltétlenül fontosak a hegyes karmok, hiszen nem kell elejteniük a zsákmányt, hogyha jól akarnak lakni. A kaparófa azonban fontos szerepet játszik a karmaik élesítésében.

Ez egy ösztönös cselekedett, amiből többek között az is leszűrhető, hogy a cicusnak jó a közérzete. Ezen kívül a nyújtózásra is tökéletesen alkalmas a kaparófa egy kiadós pihenés után. A macskák pedig köztudottan imádnak napközben pihenni, hiszen az ő idejük éjszaka jön el, amikor vadászni indulnak.

Bár a lakásban tartott macsekok már nem számítanak éjszakai vadászoknak, azért megeshet, hogy inkább nappal, mint éjjel aktívak. A kaparófát viszont minden macska szereti, mert imádnak dögönyözni, kellemes érzés, hogyha a karmaikat belemélyeszthetik valamibe és ez még a gazdi lábánál is jobb.