Szürkehályog műtét előtti vizsgálatok – Hogyan érdemes készülni?

szürkehályog műtét

Ha valaki látásproblémát tapasztal, feltétlenül szakorvoshoz kell fordulnia, rövid időn belül. A szürkehályog sajnos, nagyon sok ember életét keseríti meg Magyarországon, ráadásul csak műtéti úton korrigálható, egyéb kezeléssel nem. A szürkehályog műtét előtt több vizsgálatra is szükség van.

Részletes szemészeti vizsgálatot azért kell végezni, mert ekkor történik a szürkehályog állapotának meghatározása, illetve az, hogy fennáll-e egyéb szemészeti megbetegedés is. Az analízisek során meghatározásra kerül, hogy milyen az ideális műlencse, amelyik az adott szem látását képes tökéletesen korrigálni.

A drnagymihaly.hu weboldalon megismerhető szemészeten a felsoroltakat a legmodernebb számítógépes technológiával tervezik meg a szakemberek. A vizsgálatra a betegnek magával kell hoznia a szemüvegét, a korábbi szemészeti leleteit, ha esetleg van valamilyen belgyógyászati betegsége, akkor annak leleteit az elmúlt 2-3 évből, valamint az elmúlt 3 év zárójelentéseit is.

A kontaktlencsét hordó pácienseknek nem szabad viselniük a kemény lencséjüket 3 hétig, a lágyat pedig 4 napig. A szakemberek kérik, hogy a vizsgálatra szemüvegben érkezzenek. Rá kell szánni körülbelül 2 óra hosszát, mert ennyi ideig tartanak a vizsgálatok. Várakozni nem kell, mert előre egyeztetett időpontban érkezik.

Mivel az orvos pupillatágításos vizsgálatot fog végezni, amit követően 2-3 óra hosszáig homályosan fog látni és a szeme fényérzékeny lesz, ezért jó, ha a beteg kísérővel érkezik a szemésztre. Több analízist is elvégez az orvos annak érdekében, hogy többet megtudjon a beteg szemének állapotáról és felépítéséről.

Ezek alapján tudja tájékoztatni a pácienst arról, hogy milyen eredmény érhető el a tervezett műlencse műtéttel. Teljesen megbízhatunk az intézményben praktizáló szakorvosok tudásában, tapasztalatában, ezért látásprobléma esetén célszerű ezt a szemészetet felkeresnünk. A portálon könnyen kérhető időpont online, de lehet hívni a telefonos ügyfélszolgálatot is, hétfőtől péntekig 8.30-16.00 óra között.