NTAK vendéglátó szoftverek – Mik a lehetőségek?

vendéglátó szoftverek

Egy saját kis vállalkozás vezetése korántsem annyira egyszerű feladat, mint azt sokan gondolják. Amire kiemelten kell figyelni, az a különféle szabályok betartása. Ezeknek hiányában gyorsan vége lesz az álomnak, hiszen a hatóságok könyörtelenül lecsapnak azokra, akik nem tesznek eleget a jogszabályi kötelezettségeknek. A szállásadók részéről már jó ideje kötelező adatot szolgáltatni az NTAK irányába, de a vendéglátás területén ez csak 2023. július 01-től válik kötelezővé.

Ennek ellenére, már 2021-óta kötelező a regisztráció a rendszerbe, felkészülve a hamarosan esedékes adatszolgáltatásra. A cégvezetők valahol jogosan gondolhatnák, hogy csak egy újabb nehezítésről van szó, aminek célja a munkamenetek bonyolítása. Valójában nem pont ezt szolgálja. A cél igazából az ágazatok fejlesztése, amihez pedig adatokra van szükség. Egy digitalizált világban a papíralapú statisztikai adatokat képtelenség megfelelő relevanciával és kellő gyorsasággal feldolgozni.

Az eredményességhez elengedhetetlen a jó rálátás a szektorra, amit a szoftveres fejlesztés meg tud adni, ahogyan történik ez a már említett szálláshely szolgáltatás területén. A következő kérdés, hogy mivel lehet hatékonyan adatokat nyújtani a hatóságok felé? A CMO weboldalán erre is kitérnek. Itt megtalálhatja minden vendéglátóhely a leginkább megfelelő készüléket és applikációt, amivel maradéktalanul meg tud felelni az elvárásoknak. Remek példa erre az androidos eszközökre letölthető ePénztárgép.

Ennek kiemelt előnye, hogy a már meglévő eszközökön futtatható és automatikus adatszolgáltatást biztosít az NTAK irányába. A támogatott eszközökkel még adóügyi nyugta is nyomtatható, így gyorsítható fel a kiszolgálás folyamata. A költségek kedvezőek, valamint a kezelhetőség gyorsan elsajátítható. Ezért éri meg mielőbb regisztrálni és elkezdeni a rendszer kezelését, ami csak a megadott határidőtől fog adatot szolgáltatni, viszont addig jól megtanulható a használata. Felesleges komplex rendszereket bérelni, amikor egy szimpla applikáció kiszolgálja a felmerülő igényeket.