Nem annyira nehéz az mBot programozás

MBot programozás

Ahhoz, hogy a gyerkőcök a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban megismerkedjenek a számítógépes programozással, szükség van bizonyos kellékekre. Mivel az mBot programozás nehézségi foka nem magas, ezért a gyermekek is elkezdhetik.A szülők jól döntenek, ha emellett teszik le a voksukat. A jó pofa, kedves arcú és igen sokoldalú mBot robot azért tartozik a mai napig a nagy kedvence közé, mert ezzel nem csupán tanulni lehet és csomó készséget fejleszteni, hanem általa motivált és érdekelt is marad a gyerkőc.

A szakértők és szerencsére sok szülő is tisztában van azzal, hogy az mBot programozás remek motiváció lehet, aminek hála a kisgyermek sokkal közelebb érezheti magát a matematikához, a technológiához és a mérnöki tudományokhoz. Ezektől sok gyerkőc tart az elején, mert mégiscsak egy nehezebb, teljesen ismeretlen, nehezen elsajátítható területről van szó. Azonban az mBot programozás keretein belül az aggodalmak, félelmek elmúlnak. Kétség sem fér hozzá, hogy az ideális hobbirobot minden korosztálynak beválik és minden gyermeknek megnyitja a programozás mesés és egyben kihívásokkal teli világát. A teljesíthető kihívások pedig sokkal hatékonyabbá és szórakoztatóbbá teszik a tanulást. A hobbirobot nem mellesleg azért nagy kedvenc, mert a képernyőn történő kódok írásával ellentétben ez garantálja, hogy a kisfiú vagy kislány pontosan lássa, hogy miként elevenednek meg a megadott parancsok.

Tehát ez sokkal inkább bevonja a gyerkőcöt, aki mindig csodálkozva nézi, amikor egy parancs után a kis robot megteszi azt, amit úgymond kértek tőle. Ez a visszajelzés, cselekvés segíti a kis tulajdonost abban, hogy felfedezze és egyben ki is javítsa a felbukkanó gondokat, ha arról van szó. A beprogramozható hobbirobot egyöntetűen szórakoztató és hatékony módon fejleszti a kicsik olyan készségeit, mint a problémamegoldás, hibakeresés és célorientáltság. A hobbirobot mindenképp beválik a vizuális típusú tanulóknak, köszönhetően annak, hogy a masina mozgása és tettei a kóddal összehangolhatóak. Megéri hát esélyt adni a kis gépeknek, főleg akkor, amikor a különféle készségek fejlesztése a cél.