Mit kell tudni a csomagküldő dobozok használatáról?

csomagküldő dobozok

A különféle csomagok küldésekor van egy kellék, amiről nem lehet megfeledkezni: ez a doboz. De melyik mellett éri meg dönteni? A csomagküldő dobozok között is több típus létezik. Az, hogy melyik a jó választás, nagymértékben függ attól, hogy mit is akar postázni az ember.

Manapság a papírdobozok hullámkarton ívből kerülnek gyártásra, ami rétegekből épül fel. Például a három réteggel rendelkező fajták lehetnek B, C vagy épp E hullámúak. Az utóbbi a kicsi dobozoknál jellemző legfőképp, ugyanis ez egy gyenge, nagyjából 1,5 milliméteres vastag matériát jelent.

Az internetes áruházak előszeretettel döntenek a B és C hullámú csomagoló dobozok mellett, mert ezeknek a felépítése és szerkezete tartósabb, így szinte teljes védelmet élveznek a küldött termékek. Vannak persze ötrétegű kellékek is, amelyeknél a leggyakoribb anyagtípus a BC hullám. Ennek az anyagvastagsága altípustól függően 5,5-6,7mm között mozog.

Említést érdemel még a speciális tető-fenék doboz. Miről is van szó? Igazából ezek a jól megszokott, hagyományos papírdobozok. A csomagok küldésekor az esetek több mint 90%-ában ezt használják az online boltok. Az alkalmazásuk igazán egyszerű. Az alsó részen a négy fület be kell hajtani, csomagoló ragasztó szalaggal leragasztani, és már bele is helyezhető a küldésre váró produktum.

A végén csak behajtja az ember a tetején is a füleket, és ismét leragasztja. Ezzel pedig kész is a csomag. Temérdek érv szól ezen tartozék mellett, főleg a kimetszett dobozokkal szemben. Ott a tény, hogy a használata egyáltalán nem komplikált, illetve helytakarékos kialakítással rendelkezik. Mivel pénztárcabarát termékről van szó, a cégek szívesen választják ezt. Amikor pedig a szállításra kerül sor, akkor egyszerűen rakatolható és egységesíthető.

Egyedi gyártás esetén pedig kiválasztható a hullámpapír típusa. Nagyon sok standard méretű papírdoboz létezik, de olykor nem felel meg egyik megszokott modell sem. Ekkor jön szóba az egyedi gyártás, amely során számos szempontot kötelező alaposan szemügyre venni: a méretet, a tervezett rendelési mennyiséget, az anyag minőségét, a szükséges nyomatot és a színeket is.