Mire kell figyelni, ha az l alakú konyhabútor mellett dönt?

l alakú konyhabútor

A konyha kialakítása a beépített konyhabútor formáján és funkcionalitásán áll vagy bukik. Mérettől és elrendezéstől függően lehet praktikus és kevésbé praktikus is. Az l alakú konyhabútor kedvező választás, ha két megfelelő méretű, egymásra merőleges falsík mentén helyezik el.

Ez a forma tehát a sarok kialakítású konyhákban mutat a legjobban és nyújt kiemelkedően hasznos, illetve kényelmes lehetőségeket a tulajdonosoknak. Azonban nem való mindenhová. A falak hossza ugyanis nem elhanyagolható kérdés. Mert ha túl kicsi a hely, ahová az l alakú konyhabútor kerül, apró lesz a munkapult is.

Ez pedig jelentősen megnehezíti és kényelmetlenné teheti a munkát a konyhában. Ilyen esetben csak felfelé lehet terjeszkedni. Ez viszont nem mindenkinek ideális opció. Tehát a valóban apró konyhákba nem ezt az elrendezést érdemes választani. A nagyméretű helyiségek esetében azonban már más a helyzet.

Egy tágas sarokban, ahol a két rendelkezésre álló falfelület ráadásul egymáshoz képest is arányos, az l alakú konyhabútor kiváló és szívmelengetően otthonos választás. Kiváltképp akkor, ha az étkezővel vagy egy konyhaszigettel kombinálva, amolyan nagy közös családi élettér a cél. Ugyanakkor, ha a telepítés előtt elmarad a gondos tervezés, az l alak a nagy konyhák estében is kétélű fegyver lehet.

A nagy alapterület ugyanis önmagában hordozza a konyha különböző zónái közötti távolság növekedését is. Ahhoz, hogy az l alakú konyhabútorban rejlő lehetőségek messzemenően és maximálisan kényelmesen kihasználhatóak legyenek, ügyelni kell arra is, hogy ne legyenek túl nagyok a távolságok.