Különleges díszítőelem a kavicskép

Kavicskép

A köveket évmilliárdok alatt formálta a Föld bolygó és a természeti erők. Amikor egy kavics a kezünkbe kerül számunkra beláthatatlan történelem van a kezünkben. A kavicskép egy teljesen más aspektusból közelíti meg ezt a hosszú történelmi vonalat.

Egy újfajta esztétikát ad neki. Egy festmény részévé teszi. A természetben megtalálható kavicsokból egy ember által megálmodott világba helyezi őket. A kavicskép sugározza az alapanyagok időtlenségét, de egyidejűleg az emberi fantázia keretei közé helyezi.

Nem kis vállalkozás a kavicskép elkészítése, hiszen, noha rengeteg kövecske van, az adott helyre a legmegfelelőbbet kell megtalálni és beilleszteni. Az alkotás mindig egy játék. A témától függ, hogy játék a szavakkal, a hangokkal, színekkel, vagy kavicsokkal.

A legnagyobb alkotások is úgy születnek, hogy az alkotó megtalálja a helyét az adott hangnak, a formának. Ezt egy kompozícióba helyezi. Meglátni a semmiben a képet és utána ezt létre is hozni ez az alkotói folyamat. A kész kép pedig mindig magában hordoz valamit a külvilágból, a természetből.