Kicsi vagy nagy Peugeot 206 felni?

Peugeot 206 felni

Jogosam merülhet fel a kérdés az autótulajdonosokban, hogy egy kicsi vagy épp egy nagyobb, szélesebb keréktárcsa mellett kell dönteni? Vajon jó választás a kisebb Peugeot 206 felni, ismerve a hazai utakat állapotát? A szakértők szerint, Magyarországon sokkal több előny származik abból, ha valaki egy kicsi keréktárcsát választ.

Ugye a hazai utak nem épp a legjobbak, így a kisfelnizés marad ideális lehetőségként, hiszen ez jobban bírja a strapát a kátyúkkal szemben. Persze Németországban, Ausztriában vagy épp egyéb nyugat-európai országban nyugodtan dönthet bárki a nagyobb Peugeot 206 felni mellett, hiszen általában az utak megengedik ezt a luxust.

Tudják a tapasztaltabb sofőrök is, hogy ez a helyzet és mennyire kár, hogy nem mondható praktikusnak a szélesebb, méretesebb tárcsa. Érdemes megjegyezni, hogy a felniátmérőben egy modern autónál nem érdemes feljebb lépni a legkisebb szükségesnél.

Nyilván, amikor a tuningolásról van szó és az autó inkább dísz, mint használati tárgy, kötelező a Peugeot 206 felni, hiszen mégiscsak ez a verda igazi dísze. Sokszor pedig valóban nem lehet mást választani, ugyanis a nagyobb féktárcsa, féknyereg egyszerűen nem fér be a kis kerék alá. Ekkor muszáj nagyobb átmérőre váltani.

Alufelni márkák: melyiket érdemes választani?

Az alumínium felnik legfontosabb tulajdonsága, hogy egyedülálló módon öltöztetik és teszik szebbé a járgányt. Az alufelni márkák hosszú listájáról pedig gyakran nem egyszerű kiválasztani azt, amelyik valóban minden téren megfelel a követelményeknek. Persze vannak olyan brandek, amikben maximálisan meg lehet bízni.

Ilyen például az Enkei. Az alufelni márkák közül ez az egyik legidősebb japán főszereplője a keréktárcsák piacának. A több mint félévszázados tapasztalat az iparban meg is látszik, hiszen mára az Enkei évente 10 millió felnit értékesít.

Ha már az alufelni márkák a téma, akkor nem lehet megfeledkezni az O.Z.-ről sem. A sokak által csak olasz dívaként ismert brandet Silvano Oselladore és Pietro Zen alapította. A szakértők célja már a legelején is a könnyűfém versenyfelnik széles választékának gyártása volt. A kitartásnak és szakavatottságnak pedig meg is lett a gyümölcse.