Cross kerékpár sportoláshoz, túrázáshoz

Cross kerékpár

A könnyed terepen és az aszfalton egyaránt megállja a helyét. Hogyha változatos útvonalakon szeretünk kerekezni, akkor a cross kerékpár megfelelő választásnak fog bizonyulni.

Néhány évvel ezelőtt könnyebb volt megkülönböztetni a bringákat. Volt a városi, a verseny, meg a Mountain Bike (MTB). Utána megjelent a trekking, illetve a cross kerékpár, nem beszélve a cruiserekről, cyclocross és a fitnesz bringákról. A típusok között akad némi átfedés, ezért vásárláskor pontosan ki tudjuk választani azt a modellt, ami a leginkább illik a kerékpározási stílusunkhoz.

A cross kerékpár vázgeomteriája leginkább az MTB-hez hasonlít. A felszereltségét tekintve is sok hasonlóságot lehet felfedezni a két változat között. Viszont az MTB egy offroad autóhoz hasonlítható, amivel könnyen haladhatunk a kemény terepen, viszont az aszfalton már nehézkesebb olyan tempóval tekerni, mint egy cross kerékpárral.

Az átlagos túrákhoz tökéletes megfelel, mert jó haladást biztosít a földutakon. Viszont a kemény megterhelést és az ugratásokat, meg az egyéb trükköket érdemes mellőzni.