Az angol turisták kérdezik: Budapest baths?

Budapest baths

A magyar főváros nagyon régóta népszerű célpont az angol turisták körében. A Duna parti nagyvárosban gyakran kaphatunk el angol nyelvű beszélgetés foszlányokat és megütheti a fülünket ez a kifejezés is: Budapest baths.

Nem véletlen, hogy az ideérkező turisták sokat beszélnek a fővárosunk remek fürdőiről, hiszen a Budapest baths természetesen ezt jelenti. Népszerű és a turisták által is gyakran látogatott közfürdő például az Irgalmasok Veli Bej fürdője.

A falon látható díszes felirat is bizonyítja, hogy a Duna és a magas sziklák közé épült 1574-75-ben és éppen a Lukács fürdő a szomszédja. Az épületet nemrég újították fel, aminek során szerencsére sikerült megőrizni az eredeti, hódoltság korabeli részleteket.

A fürdő nagy medencéje körül több kisebbet is találunk, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő hangulatút és méretűt. Szerencsére a fürdő sokáig van nyitva, így ha az utcán egy külföldi turista a Budapest baths témában érdeklődne, akkor bátran ajánlhatjuk a fent említett helyet!