A hőszigetelés természetes módon is megoldható

hőszigetelés

Gondoljunk csak bele, mennyire más volt az építkezés menete 100 évvel ezelőtt. A vályogházakat és a döngölt padlókat elkészíteni nem volt egyszerűbb, mint a mai gyárilag alkotott elemeket összeszerelni. A régebbi típusú házak hőszigetelés terén is sokkal jobban teljesítettek.

Előfordult a modern technológiák alkalmazásakor, hogy néha rosszabbul fejtették ki hatásukat a vártnál, ezért a burkoló és szigetelő anyagok között sokszor lehet találni oda nem illő elemeket, számos egészségre káros hatású vegyületet.

Gondolat szintjén ugyan szerepet kap a környezetvédelem több cég küldetéstudatában és az azt kímélő technológiák sorai, de senki nem emeli a köztudatba, hogy a természetben megtalálható alternatívák között milyenek vannak a hőszigetelés beépítésével kapcsolatban.

Valószínűleg anyagi és gazdasági vonzata van annak, hogy nem ismert a szalmával való hőkiegyenlítés módszere. Ez a természetes tömítőanyag sokkal jobban megtartja a meleget, mint a hungarocell burkoló réteg, de ettől függetlenül mégis a mesterséges hőszigetelés az elterjedtebb.