A fog implantátumok kulcsfontosságú elemei

fog implantátum

A modern világban a fogászat egyre gyorsabban fejlődik, nap mint nap új módszerekkel és technológiákkal bővülve. A fogsor helyreállításának kérdése fájdalmas téma a legtöbb embernek, mivel ez nemcsak pszichológiai és esztétikai, hanem anyagi és funkcionális szempontokat is érint. Jelenleg a fog implantátum annyira fejlett technológiával készül, hogy azt alig lehet megkülönböztetni a természetes társaitól.

A képzett fogorvosok mindig egyértelműen és mindenkinek érthető módon tudnak beszélni a beültetésről, az ellenjavallatokról és az alternatív kezelési módszerekről. Azoknak a betegnek, akik azon gondolkodnak, hogy szeretnék a mosolyukat ellenállhatatlanná varázsolni, nem árt a fogászat ezen kezelési módszerével kapcsolatos alapvető információk ismerete.

Egyszerűen fogalmazva, a beültetett rágószerv egyfajta támasz az állkapocs csont szerkezetében, amelynek csavaros menete van. A fog implantátumokat az állkapocsba helyezik, majd utána a különféle típusú csatlakozási lehetőségek felhasználásával rögzítik a mesterséges koronát.